Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Τέταρτο Μουντιάλ για Κέιχιλ

Μπορεί να είναι 38 ετών, ωστόσο ο Τιμ Κέιχιλ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το οποίο θα είναι το τέταρτο στη σπουδαία καριέρα του.

Ο πολύπειρος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «Socceroos» με 50 τέρματα και ο δεύτερος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (105), πίσω μόνο από τον παλαίμαχο τερματοφύλακα, Μαρκ Σβάρτσερ, ο οποίος έχει 109 παρουσίες στην εθνική ομάδα.

Προκειμένου να συμπεριληφθεί στους 23 «εκλεκτούς» του Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, τους οποίους ανακοίνωσε σήμερα ο Ολλανδός τεχνικός της εθνικής Αυστραλίας, ο Κέιχιλ έφυγε τον περασμένο Δεκέμβριο από τη Μέλμπουρν Σίτι και εντάχθηκε εκ νέου στο δυναμικό της Μίλγουολ, τη φανέλα της οποίας είχε φορέσει και το διάστημα 1998-2004.

Μπορεί να έπαιξε σε μόλις 10 παιχνίδια -και συνολικά 63 αγωνιστικά λεπτά, χωρίς να σκοράρει- για λογαριασμό των «λιονταριών» στην Championship, ωστόσο κατάφερε να βρει θέση στην αποστολή, στην οποία συμπεριλήφθηκε επίσης ο 19χρονος Ντάνιελ Αρζάνι που έκανε μόλις την περασμένη Παρασκευή ντεμπούτο στην εθνική ανδρών της Αυστραλίας, στο νικηφόρο (4-0) φιλικό με την Τσεχία στην Αυστρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική 23άδα των «Socceroos» συμπεριλήφθηκε και ο ελληνικής καταγωγής «Ντίμι» Πετράτος.

Το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της Αυστραλίας είναι αυτό με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στις 9 Ιουνίου. Οι «Socceroos» μετέχουν στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία (16/6), τη Δανία (21/6) και το Περού (26/6).

Η αποστολή της εθνικής Αυστραλίας για το Μουντιάλ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μπραντ Τζόουνς (Φέγενορντ), Μάθιου Ράιαν (Μπράιτον), Ντάνιελ Βούκοβιτς (Γκενκ).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αζίζ Μπεχίτς (Μπουρσασπόρ), Μίλος Ντέγκενεκ (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Μάθιου Γιούρμαν (Σουγουόν Μπλούγουινγκς), Τζέιμς Μέρεντιθ (Μίλγουολ), Τζος Ρίσντον (Γουέστερν Σίντνεϊ Γουόντερερς), Τρεντ Σέινσμπερι (Γκρασχόπερς).

ΜΕΣΟΙ: Τζάκσον Ιρβάιν (Χαλ), Μίλε Γέντινακ (Άστον Βίλα), Ρόμπι Κρούζε (Μπόχουμ), Μάσιμο Λουόνγκο (Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς), Μαρκ Μίλιγκαν (Αλ Αχλί), Άαρον Μούι (Χάντερσφιλντ), Τομ Ρόγκιτς (Σέλτικ).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντάνιελ Αρζάνι (Μέλμπουρν Σίτι), Τιμ Κέιχιλ (Μίλγουολ), Τόμι Γιούριτς (Λουκέρνη), Μάθιου Λέκι (Χέρτα Βερολίνου), Τζέιμι Μακλάρεν (Χιμπέρνιαν), Άντριου Νάμπουτ (Ουράουα Ρεντ Ντάιαμοντς), Ντιμίτρι Πετράτος (Νιούκαστλ Τζετς).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×