Μουντιάλ 2022 – Τίτε: «Πρέπει να έχεις θάρρος για να παίξεις έτσι»

Μουντιάλ 2022: Ο Τίτε μίλησε για το ματς με την Κροατία αλλά και τη φιλοσοφία του για ωραίο ποδόσφαιρο παρά την πίεση που υπάρχει στη Βραζιλία.

Βραζιλία σημαίνει θέαμα. Αυτό δεν το διαπραγματεύεται ο Τίτε, παρότι η πίεση που έχει η «σελεσάο» για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μεγάλη. Αυτό είπε ο τεχνικός της ομάδας, την παραμονή του προημιτελικού με την Κροατία. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου υπεραμύνθηκε και τον χορό των παικτών του και του ίδιου, λέγοντας πως δεν είναι ασέβεια αλλά μέρος του πολιτισμού της Βραζιλίας.

Οι δηλώσεις του Τίτε:

«Το να παίζεις έτσι είναι η ταυτότητα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο παίκτες αποκτούν αυτοπεποίθηση για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι το χαρακτηριστικό μας. Κάτω από τόση πίεση, πρέπει να έχεις το θάρρος να παίξεις έτσι, ακόμα κι αν κινδυνεύεις να σε επικρίνουν.

Και το έχω ήδη ζήσει, αλλά αυτό είναι το είδος ποδοσφαίρου που πιστεύω, ακόμα κι αν υπάρχει κριτική αν δεν κατακτήσεις τον τίτλο. Αλλά είναι αυτό στο οποίο πιστεύουμε.

Λυπάμαι πολύ και δεν πρόκειται να σχολιάσω ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Βραζιλίας. Ο χορός είναι μέρος της κουλτούρας μας και δεν υποτιμάμε κανέναν. Είναι ο τρόπος ύπαρξης μας. Και σε πολιτιστικό επίπεδο, μπορούμε να βοηθήσουμε την εκπαίδευση των αγοριών.

Έχω σχέση με τη νέα γενιά, με κάποιους παίκτες που θα μπορούσαν να είναι εγγόνια μου. Είμαι 61 χρονών. Αν πρέπει να χορέψω, θα χορέψω. Με έναν πολύ λεπτό τρόπο, δεν είναι το προφίλ μου. Τους ζήτησα να με κρύψουν. Πρέπει να προπονηθώ περισσότερο, το ξέρω.

Από την Κροατία ξεχωρίζω την πολύ υψηλή τεχνική ποιότητα στα τρία χαφ της. Αν και είναι επίσης μια ομάδα με συλλογική τεχνική ποιότητα, φυσική ικανότητα και επιμονή.

Αναγνωρίζουμε τις αρετές του αντιπάλου, αλλά επικεντρωνόμαστε στην επανάληψη της δική μας απόδοσης».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×