Στάθης στο Onsports: «Δεν είναι άμοιρος ο χρόνος έκδοσης του Ψωμιάδη»

Κάθε άλλο παρά τυχαίο θεωρεί το τάιμινγκ της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη από τις Αρχές των Σκοπίων στην Ελλάδα ο δικηγόρος του Χρήστος Στάθης μιλώντας αποκλειστικά στο Onsports.

Ο κ.Στάθης υπενθυμίζει πως ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συναινέσει από την πρώτη στιγμή στην έκδοσή του στην χώρα μας, κάτι που τελικά συνέβη λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης στο πλαίσιο των Εθνικών Εκλογών.

- Καλησπέρα σας κύριε Στάθη. Το πρώτο πράγμα που ήθελα να σας ρωτήσω, είναι για την ψυχολογική κατάσταση του Μάκη Ψωμιάδη έπειτα από την έκδοση του στην Ελλάδα.

«Δεν έχω μιλήσει μαζί του αφότου ξεκίνησε η διαδικασία εκδόσεως του. Δεν θεωρώ πάντως άμοιρο το χρόνο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Από την πρώτη στιγμή, ο κ.Ψωμιάδης είχε συναινέσει στην έκδοσή του στην Ελλάδα και ξαφνικά αυτό γίνεται τις συγκεκριμένες ημέρες…».

- Δεν ισχύει ότι η έκδοσή του στις ελληνικές αρχές καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων που αφορούσαν την μετάφραση της ογκώδους δικογραφίας από τις δικαστικές αρχές των Σκοπίων;

«Θα μπορούσα να υποθέσω ότι ήταν ένας λόγος, εάν γινόταν σε άλλο χρόνο. Επαναλαμβάνω όμως όταν η η έκδοση ολοκληρώνεται τέτοιες ημέρες, δεν θεωρώ άμοιρο το χρόνο».

- Πώς ήταν όλο το αυτό διάστημα οι συνθήκες κράτησής του στα Σκόπια;

«Μπορείτε κάλλιστα να κάνετε μια δημοσιογραφική έρευνα και να διαπιστώσετε τι συμβαίνει στο τμήμα μεταγωγών των Σκοπίων. Οι συνθήκης κράτησης είναι πέρα για πέρα άθλιες. Μην ξεχνάτε ότι οι Σκοπιανοί θεωρούν υπεύθυνους τους Ελληνες για όλα τα δεινά τους. Καταλαβαίνετε λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν έναν Ελληνα κρατούμενο».

- Είναι αλήθεια ότι εκτός από τα συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού, κανένας άλλος δεν είχε την δυνατότητα δια ζώσης επικοινωνίας μαζί του;

«Βεβαιώνω απόλυτα πως πράγματι έτσι ήταν. Ακόμη και εγώ όταν αποπειράθηκε να τον επισκεφτώ έμεινα στο στάδιο της απόπειρας. Ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία μας γινόταν μετά μεγάλης δυσκολίας».

- Το διάστημα της κράτησης του στα Σκόπια είχε ενημέρωση για όλα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα;

«Είχε ενημέρωση από τους συγγενείς του για τα θέματα που αφορούσαν τον ίδιο».

- Ποια είναι τα επόμενα βήματα από εδώ και πέρα στο δικαστικό μέτωπο; Πότε θα φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών;

«Ας έρθει με το καλό και θα τα δούμε…»

Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το έγγραφο της UEFA προς τον ανακριτή Γιώργο Κασίμη ( το οποίο αναφέρει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα παιχνίδια που απέστειλε σε φακέλους είναι στημένα) αποτελεί αποθυμοποίηση της δικογραφίας;

«Πιστεύω ότι η δικογραφία έτσι όπως έχει σχηματιστεί σήμερα δεν έχει ανάγκη το έγγραφο της UEFA,. αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του κ.Ψωμιάδη».

- Γιατί ο κ.Ψωμιάδης έφυγε στα Σκόπια από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος και ισχυρίζεται ότι είναι αθώος;

«Επρόκειτο για την παρορμητική συμπεριφορά ενός αθώου ανθρώπου. Από την πρώτη στιγμή συναίνεσε στην έκδοσή του στην Ελλάδα και έχει συνδράμει στο έργο των αρμόδιων αρχών».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×