Ισπανία: Ελληνική χροιά στη Βασκονία (videos)

Σκόραρε ο άλλοτε επιθετικός του Παναθηναϊκού, Έλντερ Πόστιγκα, και η Ρεάλ Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε με 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «San Mames».

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφερε τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην 11η θέση της La Liga με 21 βαθμούς. Ο 30άχρονος Πορτογάλος στράικερ διαμόρφωσε το 2-0 στο 43ο λεπτό, ενώ στο 32ο ο Απόνο είχε ανοίξει το σκορ με εκτέλεση πέναλτι. Μία αδράνεια της άμυνας προκάλεσε το πέναλτι, ενώ ο Πόστιγκα συνεργάστηκε άψογα με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος, ώστε να διαμορφώσει το 2-0.

Οι «μπλανκίχος» είχαν μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια, αλλά αποδείχθηκαν εύστοχοι στη Βασκονία. Εκμεταλλεύτηκαν, άλλωστε, τη μέτρια εμφάνιση της Αθλέτικ, η οποία έχασαν ευκαιρίες πριν από το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Όσκαρ Ντε Μάρκος θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 18ο λεπτό και να μειώσει σε 2-1 πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, αν ήταν περισσότερο προσεκτικός.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι γηπεδούχοι άφησαν κενά στην άμυνά τους, καθώς υποχρεώθηκαν να κυνηγήσουν το γκολ. Παραλίγο, μάλιστα, ο Πόστιγκα να σημειώσει το 3-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά η ομάδα του πρώην προπονητή της ΑΕΚ πήρε, ούτως ή άλλως, τους τρεις βαθμούς.

{youtube}-suSBsEo8vg{/youtube}

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×