Υποδοχή ήρωα στην Ινδία για Πιρές (photos)

Το πόσο αγαπούν το ποδόσφαιρο και τα αστέρια της μπάλας που έστω στο φινάλε της καριέρας τους (ή και λίγο …μετά απ’ αυτό) πηγαίνουν στη μακρινή ασιατική χώρα για να αγωνιστούν (και όχι μόνον) έδειξαν εκατοντάδες Ινδοί οπαδοί που υποδέχθηκαν ως ήρωα έναν εξ αυτών.


Δεν είναι άλλος από τον Ρομπέρ Πιρές. Ο 40χρονος Γάλλος πρώην διεθνής άσος τρία χρόνια μετά τη …συνταξιοδότηση του ξεκρέμασε τα παπούτσια του για να αγωνιστεί στο νεόκοπο πρωτάθλημα της Ινδίας καθώς συμφώνησε με την FC Goa οι ένθερμοι οπαδοί της οποίας βρέθηκαν προχθές στο αεροδρόμιο της Βομβάης για να τον υποδεχθούν.

Έκπληκτος όπως παραδέχθηκε αργότερα με μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο tweeter, από την μαζικότητα της συγκέντρωσης («δεν ήξερα ότι είχα τόσους πολλούς θαυμαστές στην Ινδία» έγραψε χαρακτηριστικά) ο πρώην άσος της Άρσεναλ.


Πέραν του Πιρές το «παρών» στο πρωτάθλημα της εν λόγω χώρας που ξεκινάει τον άλλο μήνα και θα έχει διάρκεια μόλις τρεις μήνες θα δώσουν μεταξύ άλλων και οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Νταβίντ Τρεζεγκέ, Ελάνο, Φρέντι Λιούνκγμπεργκ, Μίκαελ Σιλβέστρ , Ντέιβιντ Τζέιμς και οι δικοί μας Αλέξανδρος Τζόρβας και Μπρούνο Τσιρίλο.


Αλλά και ο πρωταθλητής κόσμου το 2006 με την εθνική Ιταλίας Μάρκο Ματεράτσι ο οποίος συμφώνησε με την Τσανιαϊγίν που αποκάλυψε ότι περισσότερο θα είναι …προπονητής και λιγότερο παίκτης.


«Πρώτα απ’ όλα είναι προπονητής. Βασικοί μας παίκτες είναι οι Ελάνο και Σιλβέστρ και οι άλλοι Ινδοί ποδοσφαιριστές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνον 5-6 ξένους. Ίσως για το λόγο αυτό να κάθομουν στον πάγκο ως αναπληρωματικός. Και φυσικά δεν μπορούμε να αγωνιστούμε δίχως Ινδούς παίκτες. Για αυτούς άλλωστε είμαστε εδώ» δήλωσε ο πρώην άσος της Ίντερ και πρωταθλητής Ευρώπης με τη φανέλα της το 2010.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×