Πυραυλοκίνητοι οι … αμυντικοί στην Πρέμιερ Λιγκ (photos)

Μοιάζει λίγο πολύ  απίστευτο κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες μετρήσεις των ειδικών επί του θέματος, αλλά ο Φιλ Τζαγκιέλκα είναι ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής εφέτος στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ναι δεν πρόκειται για δαίμονα του διαδικτύου ή συντακτική απροσεξία αλλά ο διεθνής Άγγλος αμυντικός  της Έβερτον και όχι διάφορα μεγάλα αστέρια του κατά πολλούς κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη έχει καταγραφεί  από την EA Sports να κάνει το ταχύτερο σπριντ στη διοργάνωση μέχρι σήμερα.
Ο  32χρονος Τζαγκιέλκα μετρήθηκε από τα «μηχανάκια» της εν λόγω εταιρείας  να τρέχει με ταχύτητα σχεδόν 36 χιλιομέτρων την ώρα στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Λέστερ τον περασμένο Αύγουστο στην αυλαία της Πρέμιερ Λιγκ.


Η επίδοση των 35, 99 χιλιομέτρων από τον Τζαγκιέλα αφήνει στη 2η θέση με μόλις 0,05 του χιλιομέτρου  την ώρα αργότερο στη 2η θέση τον  εκ των αντιπάλων του εκείνη την ημέρα και επίσης αμυντικό  Ρίτσι ντε Λάετ των «αλεπούδων»  ενώ πολύ κοντά στο εν λόγω ντουέτο με 35,91 βρίσκεται ο Τζό Λέντλι της Κρίσταλ Πάλας.
Μάλιστα στη λίστα των 10 πρώτων τέσσερις είναι αμυντικοί (οι άλλοι δύο πέραν των προαναφερθέντων είναι οι Άλαν Χάτον της  Άστον Βίλα και Τζόι Ο’ Μπράιεν της Γουέστ Χαμ και μόλις ένας πλάγιος επιθετικός (ο Νέιθαν Ντάιερ της Σουόνσι).
Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι οι παίκτες τρέχουν ταχύτερα δίχως τη μπάλα στα πόδια και έτσι αιτιολογείται  σε ένα βαθμό τουλάχιστον η αμυντική υπεροχή στην εν λόγω λίστα.


Τα 10 «τούρμπο» της Πρέμιερ Λιγκ


    ΟΝ.    ΟΜ.    χμλ/ώρα


1.    Φιλ Τζαγκιέλκα (Έβερτον)    35,99
2.    Ρίτσι ντε Λάετ (Λέστερ)    35,94
3.    Τζο Λέντλι (Κρίσταλ Πάλας)    35,91
4.    Στίβεν Νζόνζι (Στόουκ)    35,82
5.     Κόνορ Γουίκαμ (Σάντερλαντ)    35,80
6.    Μοχάμεντ Ντιαμέ (Χαλ)        35,68
7.     Άλαν Χάτον (Άστον Βίλα)    35,54
8.    Νέιθαν Ντάιερ (Σουόνσι)    35,53
9.    Κρέγκ Γκάρντνερ (Μπρόμγουϊτς)    35,49
10.    Τζόι Ο’ Μπράιεν (Γουέστ Χαμ)    35,46

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×