Νάβας: Από τον Γκέκα στον Ρίος (videos+photos)

Με dejavu αν και  με άλλο … παρτενέρ έμοιαζε το πρωινό κατόρθωμα του Κέιλορ Νάβας στο φιλικό ματς της Κόστα Ρίκα με την Ουρουγουάη στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβίδεο.

Ο γκολκίπερ των «τίκος» όπως και το περασμένο καλοκαίρι στο Μουντιάλ 2014 κόντρα στην Ελλάδα έτσι και σήμερα στο ματς με τους «σελέστε» αποδείχθηκε καταλύτης της νίκης της ομάδας του στη ρουλέτα των πέναλτι κρίθηκαν  αμφότερα τα ματς.
Ήταν οι πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Ιουνίου όταν στον αγώνα με την εθνική μας ομάδα στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε μετά το ισόπαλο 1-1 σε κανονική διάρκεια και ημίωρη παράταση η πρόκριση για την προημιτελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Βραζιλίας κρίθηκε στα πέναλτι με τον νυν γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης να αποδεικνύεται το κλειδί της για την ομάδα του καθώς απέκρουσε το 4ο ελληνικό που είχε εκτελεστή τον Φάνη Γκέκα και έστειλε για πρώτη φορά στην ιστορία τους Κενροαμερικανούς στους «8» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης βάζοντας τέλος στο όνειρο της Ελλάδας για ανάλογη επιτυχία.


Το σκηνικό  εκείνο επαναλήφθηκε σε μεγάλο βαθμό και στο φιλικό των Κοσταρικανών με τους  «σελέστε» με τη διαφορά ότι ο  Νάβας αυτή τη φορά λειτούργησε κυρίως …σωτήρια . Και τούτο γιατί η ομάδα  του αντίθετα από ότι είχε συμβεί κόντρα στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει  με αστοχία  (από τον Μπόρχες) στη διαδικασία των πέναλτι. Και  οι γηπεδούχοι όντας εύστοχοι σ’ όλα τα προηγούμενα τους  είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη αν ευστοχούσαν με τον Αρεβάλο Ρίος στο 5ο και τελευταίο τους.


Όμως ο Νάβας απογειώθηκε , όπως και στο πέναλτι του Γκέκα 4,5  μήνες πριν στη δεξιά του γωνιά και με ανάλογη έξοχη επέμβαση κράτησε ζωντανή την Κόστα Ρίκα που στη συνέχεια ευστοχώντας στα δύο άλλα δικά της και μετά την αστοχία του Γκουζμάν Περέιρα  πήρε με δραματικό αλλά συνηθισμένο κατά ένα μεγάλο μέρος για αυτή τρόπο.

{youtube}y89ZHp_-cLs{/youtube}

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×