Η Χέρτα κατέθεσε αγωγή σε ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας!

Σάλος προκλήθηκε στη Γερμανία, με τη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και όπου εμφανίζονταν παίκτης της Χέρτα με πολιτικό του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία».

Η ομάδα του Βερολίνου κατέθεσε μήνυση κατά του ακροδεξιού, αντι-μεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), το οποίο «ανέβασε» στο Twitter μια φωτογραφία ενός από τους παίκτες με έναν πολιτικό που ανήκει στις τάξεις του.

Η κίνηση αυτή έγινε, ώστε να υποχρεώσει το κόμμα σε διαγραφή της φωτογραφίας που δείχνει τον αμυντικό της ομάδας, Μάρβιν Πλάτενχαρτ, μαζί με τον βουλευτή του τοπικού κρατιδίου του Βερολίνου, Φρανκ Σερμέσερ.

Ο έμπειρος άσος της ομάδας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπέγραφε αυτόγραφα για τους φιλάθλους μετά το παιχνίδι με τη Ντορτμουντ και δεν γνώριζε πως ο άντρας που στεκόταν δίπλα του ήταν ένας πολιτικός του AfD.

Ο δικηγόρος της Χέρτα, Κρίστιαν-Όλιβερ Μόσερ, δήλωσε ότι το «τιτίβισμα», το οποίο έχει τη λεζάντα «Ο βουλευτής μας με τον σκόρερ της νίκης», προσβάλλει τα δικαιώματα του Πλάτενχαρτ και πως στο ακροδεξιό κόμμα που το δημοσίευσε μπορεί να επιβληθεί από τη δικαιοσύνη πρόστιμο μέχρι 250.000 ευρώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×