Στον πάγκο του Άγιαξ ο Τεν Χαγκ

Ο πρώην τεχνικός της Ουτρέχτης, Έρικ τεν Χαγκ, είναι από σήμερα ο νέος προπονητής του Άγιαξ.

Ο 47χρονος, ο οποίος υπέγραψε για 2,5 χρόνια στον σύλλογο του Άμστερνταμ, θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαρσέλ Κάιζερ, που απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό των τετράκις πρωταθλητών Ευρώπης από το Κύπελλο Ολλανδίας, από την Τβέντε.

Ο Τεν Χαγκ συνεργάστηκε με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μπάγερν Μονάχου, όπου είχε την ευθύνη της ομάδας των αναπληρωματικών, πριν επιστρέψει στην «χώρα της τουλίπας» για να αναλάβει τα ηνία της Ουτρέχτης το 2015.

Οδήγησε την πρώην ομάδα του στην 5η θέση του πρωταθλήματος στην πρώτη του θητεία και στην 4η την προηγούμενη σεζόν. Η Ουτρέχτη, επίσης, έφτασε και στον τελικό του ολλανδικού κυπέλλου το 2016, αλλά ηττήθηκε με 1-2 από την Φέγενορντ του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ.

Ο Άγιαξ βρίσκεται στη 2η θέση του πρωταθλήματος, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, PSV Αϊντχόφεν, την οποία νίκησε με 3-0 στις 10 Δεκεμβρίου. Ο Τεν Χαγκ θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του «Αίαντα» στο εντός έδρας ντέρμπι της 21ης Ιανουαρίου με την Φέγενορντ, μετά τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×