Σαν σήμερα: Η ντρίμπλα του αιώνα! (video)

2 Μαρτίου 2002: Θύμα ένας Έλληνας αμυντικός. Θύτης ένας τρομερός Ολλανδός!

Οι περισσότεροι Έλληνες οπαδοί αν ακούσουν για ντρίμπλα του αιώνα, στο μυαλό θα τους έρθει αυτή του Βασίλη Χατζηπαναγή το 1982 στον αγώνα του Ηρακλή κόντρα στην ΑΕΚ. Για τους Ευρωπαίους όμως - και ειδικά τους Άγγλους- είναι άλλη…

Πριν από 17 χρόνια, ο Ντένις Μπέργκαμπ δέχθηκε την πάσα του Ρομπέρ Πιρές και εξουδετέρωσε με «μαγικό» τρόπο τον Νίκο Νταμπίζα πετυχαίνοντας γκολ για την Άρσεναλ κόντρα στη Νιουκάστλ. Μάλιστα αυτό το γκολ, έχει ψηφιστεί ως το ωραιότερο στην ιστορία της Premier League!

Ο Μπέργκαμπ λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, παραδέχθηκε πως αυτό που έκανε, ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε σκεφτεί: ««Λίγα μέτρα πριν φτάσει η μπάλα σε μένα πήρα την απόφαση να την περάσω γύρω από τον αμυντικό. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρεθώ μπροστά της ήταν να ακολουθήσω εκείνη την πορεία που ακολούθησα. Μπορεί να φάνηκε λίγο περίεργο ή ωραίο αλλά για μένα ήταν απλά ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσω στη μπάλα».

Η «πιστοποίηση» της ομορφιάς και της σπανιότητας αυτού του γκολ ήρθε το 2017. Το BBC ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν το καλύτερο γκολ που έχει σημειωθεί στην ιστορία της Premier League, δηλαδή από τη σεζόν 92-93 μέχρι και το 2017. Υποψήφια ήταν 25.799 γκολ, όμως περισσότερα από 500.000 άτομα ψήφισαν εκείνο του Ολλανδού, με το 31% να τον φέρνει στην κορυφή.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες φορές και να το δούμε, πάντα θα απορούμε: «μα πως το έκανε αυτό;».

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×