Έγραψε ιστορία το Μακάο

Μπροστά σε ένα κοινό 901 οπαδών, που αψήφισε τα υψηλά ποσοστά υγρασίας το βράδυ της Πέμπτης (6/6), οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του Μακάο έκαναν το πρώτο βήμα, για κάτι που ακόμη και τώρα μοιάζει με θαύμα, την πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Η πρώην πορτογαλική αποικία, που εκπροσωπείται από ομάδα πυροσβεστών, δασκάλων και εργαζόμενων σε ξενοδοχειακές μονάδες, πήρε τη νίκη με 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση με την Σρι Λάνκα, τις δύο χαμηλότερες στην κατάταξη της FIFA ομάδες της Ασίας που ξεκίνησαν την προσπάθειά τους να βρεθούν στην... ελίτ αυτών που θα προκριθούν στο επερχόμενο Μουντιάλ.

Οι μόλις 901 οπαδοί που έγιναν «μάρτυρες» στο ματς του Μακάο- γνωστότερο για τις χαρτοπαικτικές λέσχες που καλύπτουν μεγάλο μέρος της πόλης και για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών υψηλών σταδίων που έχει μεγαλύτερη ιστορία από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου - που κατάφερε να «γράψει ιστορία» με το γκολ του Φελίπε Ντουάρτε, του μοναδικού ημι-επαγγελματία παίκτη. Το τελικό 1-0 δίνει το πλεονέκτημα στους γηπεδούχους ενόψει της επιστροφής των δύο ομάδων στο Κολόμπο.

«Σήμερα πήραμε την πρώτη μας νίκη στον προκριματικό, που ήταν ο πρώτος μας στόχος», δήλωσε περιχαρής μετά το ματς ο προπονητής του Μακάο, Νίκι Ταράο. «Ο δεύτερος στόχος μας είναι να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία και γι΄ αυτό μάχεται η εθνική μας ομάδα. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε την φάση των ομίλων, πρέπει να σκεφτόμαστε το κάθε βήμα ξεχωριστά. Δεν είμαστε ούτε καν ημι-επαγγελματίες στο Μακάο, είμαστε ερασιτέχνες, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.»

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×