Αιολικός-Λαμία 0-3: Έκανε σεφτέ για... πρόκριση!

Η Λαμία επικράτησε εύκολα 3-0 του Αιολικού σε ένα βαρύ λόγω της βροχής αγωνιστικό τερέν στο Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα της Φθιώτιδας, που σημείωσε την πρώτη νίκη στη σεζόν, «καθάρισε» με την υπόθεση την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην έδρα της στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Αιολικός, ομάδα της Γ΄ κατηγορίας, με 1.500 φιλάθλους στο πλευρό του, δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από την αντίπαλό του, η οποία την περσινή χρονιά είχε εντυπωσιάσει στη διοργάνωση όταν έφθασε μέχρι τους «4», όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ, και ενώ προηγουμένως είχε θέσει εκτός κυπέλλου Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η Λαμία άνοιξε το σκορ στην πρώτη ουσιαστική φάση που δημιούργησε στο 15΄ μετά από έξοχη συνεργασία του Τουράμ με τον Ρόμανιτς. Ο πρώτος με ωραίο τακουνάκι βρήκε τον Ρόμανιτς, ο οποίος με δεξί σουτ έγραψε το 0-1. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη μεταξύ των δύο ομάδων κι έτσι οι φιλοξενούμενοι, αφού έχασαν στη συνέχεια αρκετές ευκαιρίες, απλοποίησαν τα πράγματα στο 45΄ με τον Τιρόνε, ο οποίος αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, με σουτ νίκησε τον Σφύρλα.

Το τρίτο τέρμα σημείωσε ο Σάλιακας στο 70΄, όταν από κάθετη πάσα του Καραγιάννη, έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και πλάσαρε υποδειγματικά. Ο Αιολικός ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες καθώς στο 83΄ τραυματίστηκε ο Σπόλιαριτς και η ομάδα είχε κάνει ήδη τις τρεις αλλαγές.

Αιολικός (Γεωργαλάς): Σφύρλας, Αγριμάκης, Βαλιός, Κρητικός, Καλαφάτης, Τσομπανέλλης (69΄ Λαζαρίδης), Σπολιαριτς, Κατσίκης (76΄ Παρέλλης), Παλαμουτσής, Τσιπάς (58΄ Λαμπράκης), Μπουρούς.

Λαμία (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας (75΄ Νικολόπουλος), Τιρόνε (62΄ Βλαχομήτρος), Σάλιακας, Ρόμανιτς, Τζανετόπουλος, Τουράμ (69΄ Καραγιάννης), Μπαχανάκ, Ράμος, Μπουλούλης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×