Σίρερ: «Άδικο να πάρει η Λίβερπουλ τον τίτλο, χωρίς να ολοκληρωθεί η σεζόν»

Η Λίβερπουλ χρειάζεται μόλις έξι βαθμούς σε εννέα αγώνες για να ανακηρυχτεί και τυπικά πρωταθλήτρια, όμως ο κορονοϊός «απειλεί» την επιστροφή της στο θρόνο μετά από 30 χρόνια. Πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν πως υπάρχει... θέμα και ότι σε περίπτωση διακοπής της Premier League ο τίτλος δεν πρέπει να απονεμηθεί.

Τελευταίος θιασώτης αυτής της άποψης είναι ο Άλαν Σίρερ, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 260 γκολ. Ο παλαίμαχος άσος της Μπλάκμπερν και της Νιούκαστλ, σε άρθρο του στη «Sun» κάνει λόγο για «αδικία» σε περίπτωση που αναδειχθεί πρωταθλήτρια ομάδα χωρίς να έχει τελειώσει η σεζόν, αναγνωρίζοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο θα είναι «ιδιαίτερα σκληρό» για τον Γιούργκεν Κλοπ και τους παίκτες του.

«Εάν -και αυτό είναι ένα μεγάλο εάν- δεν γίνεται να ολοκληρωθεί η σεζόν, τότε δεν μπορούμε να έχουμε νικητή και ηττημένο. Αυτό είναι το μοναδικό αποτέλεσμα, όσο σκληρό και τρομερό κι αν φαίνεται για ορισμένες ομάδες και περισσότερο απ΄όλες για τη Λίβερπουλ.

Αν δεν μπορείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα των αγωνιστικών, δεν γίνεται να κάνεις απονομές ή να αποφασίζεις τον υποβιβασμό οποιασδήποτε ομάδας. Μολονότι είναι προφανές πως κανείς δεν μπορεί να πιάσει τη Λίβερπουλ, δεν πιστεύω ότι θα ήταν δίκαιο να της δοθεί ο τίτλος. Γνωρίζω ότι χρειάζονται μόνο έξι βαθμούς, αλλά σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν είχαν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά. Όμως, δεν το έχουν και η μοναδική εναλλακτική είναι αυτό το τρομακτικό σενάριο» έγραψε ο Σίρερ.

Ακόμα κι ο θρύλος της Λίβερπουλ, Κένι Νταλγκλίς, δεν αισθάνεται τόσο βολικά με την παρούσα κατάσταση και θεωρεί απαραίτητη την ολοκλήρωση του προγράμματος. «Υπάρχει άνθρωπος, ο οποίος να μην εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, που να θεωρεί δίκαιο να αρνηθούν τον τίτλο από τη Λίβερπουλ μετά από όλα όσα έχει πετύχει σε 29 αγωνιστικές. Η δική μου σκέψη είναι να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν χρειαστεί να παίζουμε μέρα παρά μέρα, ακόμα και τον Ιούνιο» έγραψε ο «KD » στη δική του στήλη στη «Sunday Post».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×