Football Manager 2020: Οι πιο δύσκολες αποστολές για… να μείνεις σπίτι

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις για έναν αληθινό manager, εν μέσω καραντίνας. Τι λες, μπορείς;

Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο. Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, τα χιλιάδες κρούσματα και θύματα σε ολόκληρο τον κόσμο έφεραν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και εμείς… μένουμε σπίτι.

Και όσο μένουμε σπίτι, ένας από τους τρόπους να περνάμε την ώρα, είναι μέσω των παιχνιδιών. Ηλεκτρονικών και μη. Ας μείνουμε στα αθλητικά όμως. Τι Call Of Duty, τι Assassin’s Creed έχουν δει τα μάτια μας. Όμως…

Για εμάς όμως τους «αθλητικούς», τους εξαρτώμενους από τον αθλητισμό, δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από το Football Manager. Το απόλυτο παιχνίδι για να ξεχαστεί κανείς από τον εγκλεισμό. Το παιχνίδι… καραντίνα. Ναι, για τέτοιο πρόκειται. Διότι, εφόσον μπεις στο χορό, αναγκάζεσαι να χορέψεις. Και να δείξεις βασικά πως  αξίζεις να βρίσκεσαι στον πάγκο που εσύ επέλεξες.

 

 

Μπορεί να ξεκινήσεις ένα save το πρωί με τον καφέ σου και χωρίς να το καταλάβεις, να παίρνεις νέο καφέ. Το επόμενο πρωινό! Για τέτοια εξάρτηση μιλάμε. Οι πραγματικοί φανατικοί με καταλαβαίνουν απόλυτα.

Στο θέμα μας όμως. Καραντίνα και Football Manager. Ψάχνεις με ποια ομάδα θα ξεκινήσεις. Έχεις βαρεθεί τα «κλασικά», την ομάδα που υποστηρίζεις, την καλύτερη, την πιο πλούσια κλπ. Θες μια αληθινή πρόκληση στην διαδικτυακή σου καριέρα. Ε, λοιπόν δεν υπάρχει πιο σωστή περίοδος, για να ψαχτείς και να βρεις αυτό που ταιριάζει στη φιλοσοφία σου.

Εμείς εδώ, μαζέψαμε τις πιο δύσκολες αλλά και μεγαλύτερες προκλήσεις του Football Manager 2020, θέλοντας να σου προσφέρουμε μια μακράς διαρκείας απόλαυση, ώστε αυτές οι δύσκολες ώρες που περνάμε, να φεύγουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Στο παρακάτω άλμπουμ σου έχουμε τις προτάσεις. Εσύ θα επιλέξεις… την πιο δύσκολη. Έτοιμος; Για να σε δούμε.

Η καραντίνα σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις ο απόλυτος manager. Εμείς μαζέψαμε για σένα και μόνο κάποιες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του FM 2020 και ήρθε η ώρα να πάρεις τη σωστή απόφαση. Ξεκινάμε...
Chelsea: Ναι θα πείτε πλούσια ομάδα κλπ. Μιλάμε όμως για την πρώτη χρονιά του FM20. Την Τσέλσι. Της απαγόρευσης μεταγραφών. Των πολλών νεαρών και άπειρων ποδοσφαιριστών. Την Τσέλσι που έχασε τον Εντέν Αζάρ. Των αρκετών σοβαρών μεταγραφών. Μάλλον δυσκόλεψε, ε;
Athletic Bilbao: All time classic ομάδα για τους φανατικούς του Manager. Μια ομάδα που τραβά το δικό της κανάλι, από τη μέρα που ιδρύθηκε. Μεταγραφές μόνο Βάσκων ή Ισπανών κάτω των 16. Ανάπτυξη ακαδημιών, ανάδειξη ταλέντων και την ίδια στιγμή να παρουσιάζεις μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, που δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον υποβιβασμό από την πρώτη κατηγορία. Σκληρό challenge.
Deportivo La Coruna: Μένουμε Ισπανία και πάμε στην «Σούπερ Ντέπορ». Μια ομάδα που στις αρχές του 21ου αιώνα, μπήκε «σφήνα» στις μεγάλες δυνάμεις της χώρας, δείχνοντας μια εντυπωσιακή δυναμική. Πλέον όμως βρίσκεται στη 2η κατηγορία. Ώρα αναγέννησης ή απλά έκλεισε ο κύκλος; Φτιάξε εσύ τη μοίρα της.
St. Pauli: Η συμπαθής ομάδα από το Αμβούργο, μπορεί να είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, όμως δεν έχει βρεθεί στην Bundesliga από το 2011. Η φετινή σεζόν μπορεί να μετατραπεί σε πάρτι, αν καταφέρεις και κερδίσεις την άνοδο χωρίς οικονομική άνεση, αντί του ισχυρού συμπολίτη.
Πανιώνιος: Αν δεν ευλογήσουμε τον τόπο μας, τότε τι; Και προφανώς η μεγαλύτερη πρόκληση στο FM20, είναι η σωτηρία του «Ιστορικού». Η αρχαιότερη ελληνική ομάδα, με τόπο ίδρυσης τη Σμύρνη, ξεκινά τη σεζόν με -6 βαθμούς, απαγόρευση μεταγραφών (ή μεταγραφές μόνο κάτω των 23), τραγικά οικονομικά δεδομένα και ρόστερ που δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που οδήγησε τους «κυανέρυθρους» στην Ευρώπη το 2017. Για μας το πιο δύσκολο challenge.
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του φετινού Champions League. Η ομάδα του Μπέργκαμο, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει… άλματα με το εντυπωσιακό τμήμα σκάουτινγκ, χωρίς να έχει την οικονομική βάση των μεγάλων. Δουλειά σου; Να συνεχίσεις αυτή την πορεία και γιατί όχι, με το 3-4-1-2 του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι; Άσε για μια φορά το 4-2-3-1, να δεις τη γλύκα.
Μπόλτον: Επιστρέφουμε στην Αγγλία και πάμε στην πάλαι ποτέ κραταιά Μπόλτον. Μέχρι το 2012 είχε σταθερή παρουσία στην πρώτη 8άδα της Premier League, συμμετοχές στην Ευρώπη, σε δυο ημιτελικούς Κυπέλλου και σε έναν τελικό του Λιγκ Καπ. Τώρα βολοδέρνει στην τρίτη κατηγορία. Φέρτη ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους και γίνε ένας ήρωας για τους «Trotters».
Σάλφορντ Σίτι: Ανέβηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες μόλις τη σεζόν 2018-2019. Έχει για αφεντικά τη «χρυσή γενιά» του ’92 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μπέκαμ, Γκιγκς, Σκόουλς, Μπατ, αδέλφια Νέβιλ). Μπορείς να δώσεις τη δική σου φιλοσοφία, να αναπτύξεις μια νέα δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο, να μεγαλώσεις το Moor Lane των μόλις 5.106 θεατών και να δοκιμάσεις τις αντοχές σου, στο σκληρό κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το χεις;
Καιζερσλάουτερν: 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 1 σούπερ καπ, συμμετοχές σε Champions League, Κύπελλο UEFA, ένα γήπεδο (Φριτζ Βάλτερ Στάντιον) πραγματικό… στολίδι. Όλα αυτά σε ομάδα της… τρίτης κατηγορίας της Γερμανίας! Θέλετε κι άλλα για να την επαναφέρετε στους «μεγάλους»;
Bonus: Μην επιλέξεις την ομάδα που υποστηρίζεις (αν αυτή είναι άνετη στα οικονομικά κλπ, ξέρεις τι εννοώ). Ανέλαβε την ομάδα από τον τόπο καταγωγής σου ή εκεί κοντά που έχεις το εξοχικό. Ή ακόμα εάν σπούδασες εξωτερικό, την τοπική ομάδα. Γίνε ένας ήρωας, αυτός που θα γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Football Manager. Μένουμε Σπίτι και… καιγόμαστε στο FM!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×