Ντόρτμουντ: Οι ευκαίριες στο νέο «αίμα» (video+photos)

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Ντόρτμουντ έχει δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά

Ο Γιουσούφα Μουκόκου είναι το νέο μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ. Αν και σε ηλικία μόλις 15 χρονών έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα και άπαντες οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν να δουν την εξέλιξή του.

Η Μπορούσια έχει επενδύσει στο νεαρό ποδοσφαιριστή και ευελπιστεί ότι έχει πιάσει... χρυσάφι. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που η Ντόρτμουντ έδωσε ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Δείτε στο θέμα του ΑΠΕ ΜΠΕ με ποιους έχει να συγκριθεί ο Μουκόκου.

 

 

Τζέιντον Σάντσο Ντεμπούτο: 17 χρονών, 6 μηνών και 26 ημερών Είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του μεταγραφικού παζαριού. Εκανε ντεμπούτο στις στις 21 Οκτωβρίου 2017 απέναντι στην Άιντραχτ και αργότερα παραδέχτηκε ότι ήταν φοβισμένος! Τον Αύγουστο έγραψε Ιστορία στο γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που σημείωσε 15 τέρματα σε μία χρονιά.
Νούρι Σαχίν Ντεμπούτο: 16 χρονών, 11 μηνών και μία ημέρα Ο Σαχίν αν και Τούρκος είναι προϊόν των ακαδημιών της Ντόρτμουντ. Εχει δύο θητείες στη Μπορούσια, ενώ έχει αγωνιστεί σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Από το 2018 αγωνίζεται στη Βέρντερ Βρέμης.
Κρίστιαν Πούλισιτς Ντεμπούτο: 17 χρονών, 4 μηνών και 12 ημερών Ο 21 ετών Αμερικανός έκανε ντεμπούτο το 2016. Εκτοτε σημείωσε 18 τέρματα με την Μπορούσια. Το 2019 έκανε το μεγάλο βήμα για τη μεταγραφή του στην Τσέλσι. Εκεί αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια έχοντας 5 τέρματα, αλλά το χειμώνα επέστρεψε δανεικός στην Ντόρτμουντ.
Μαρκ Αντρέ Κρούσκα Ντεμπούτο: 17 χρονών, 4 μηνών και 15 ημερών Ο 32χρονος πλέον μέσος είχε 107 συμμετοχές με την Μπορούσια, όταν και αποχώρησε το 2009 για την Μπριζ. Μία κίνηση που δεν αποδείχτηκε ιδανική για την καριέρα του, καθώς έκτοτε άλλαξε 7 ομάδες. Είχε γίνει διεθνής με την u21 της Γερμανίας, όπου είχε 16 συμμετοχές και δύο γκολ.
Μάριο Γκέτσε Ντεμπούτο: 17 χρονών, 5 μηνών και 18 ημερών Από θέμα καριέρας σίγουρα ο Μάριο Γκέτσε είναι το μεγαλύτερο όνομα της λίστας. Εκανε ντεμπούτο στην Μπορούσια πήγε στην Μπάγερν Μονάχου και επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη. Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014 με τη Γερμανία.
Ιμπραχίμ Τάνκο Ντεμπούτο: 17 χρονών και 2 μηνών Η ζωή καμία φορά σου παίζει περίεργα παιχνίδια. Το 1994 ο Τάνκο κάνει ντεμπούτο στη Μπορούσια. Οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν χρονιά πρωταθλητισμού, αλλά έχουν σταθεί άτυχοι στην γραμμή κρούσης. Οι πολλοί τραυματισμοί έχουν αδειάσει το «οπλοστάσιο» και ο Τάνκο γίνεται βασικός! Παρά το νεαρό της ηλικίας του τα καταφέρνει μια χαρά και η Ντόρτμουντ κατακτά το πρωτάθλημα. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι συχνοί τραυματισμοί του τον ανάγκασαν να σταματήσει σε ηλικία μόλις 30 χρονών.
Τζίο Ρέινα Ντεμπούτο: 17 χρονών, 2 μηνών και 6 ημερών Ο Ρέινα είναι ο πιο πρόσφατος «μικρός» που πήρε ευκαιρίες. Στο παιχνίδι με την Αουγκσμπουργκ, που έμεινε στην Ιστορία για το ντεμπούτο του Χαάλαντ και το χατ τρικ, έκανε κι αυτός ντεμπούτο. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 72'.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×