Γιατί λένε «ψύλλο» τον Μέσι; Ήρθε η ώρα να μάθεις για τα παρατσούκλια των παικτών που δεν ήξερες!

Ο «Ψύλλος», το «Κτήνος», το «Ξανθό Βέλος» κι αρκετά ακόμα παρατσούκλια που μέχρι σήμερα δεν ήξερες σε ποιον ανήκουν αλλά τώρα ήρθε η ώρα να τα μάθεις!

Είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν παρατσούκλια στο ποδόσφαιρο, στις περισσότερες χώρες. Ειδικότερα στη Λατινική Αμερική είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο να αποκαλούνται οι παίκτες με κάποια  προσωνύμια, τα οποία τους συνοδεύουν στη συνέχεια της καριέρας τους και μερικά είναι ιδιαίτερα διάσημα και τα θυμούνται οι φίλαθλοι σε όλο τον πλανήτη.

Όπως το «Πίπε ντ’ Όρο» (το χρυσό αγόρι), του Ντιέγκο Μαραντόνα ή ο «Απάτσι» Κάρλος Τέβεζ και αρκετά ακόμα τέτοια παραδείγματα. Στον δρόμο αυτό έχει κινηθεί εδώ κι αρκετά χρόνια και το ισπανικό πρωτάθλημα. Άλλωστε, στη La Liga έχουν αγωνιστεί οι κορυφαίοι του πλανήτη, σίγουρα της σύγχρονης εποχής και πιθανότατα και στην ιστορία, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το γεγονός ότι είναι παγκόσμιας εμβέλειας σούπερ σταρ, βέβαια, δεν εμπόδισε τους Ισπανούς να τους… κολλήσουν παρατσούκλια. Τόσο σε αυτούς όσο και σε άλλους σταρ στην ιστορία της Primera Division. Μερικά, μάλιστα, δεν είναι τόσο γνωστά στους υπόλοιπους φιλάθλους και ήρθε η ώρα να τα μάθετε. Τόσο αυτά, όσο και την ιστορία που συνοδεύει το καθένα και πως... το κόλλησαν οι σταρ του ποδοσφαίρου. Διαβάστε περισσότερα στο photostory που ακολουθεί…

Lionel Messi – “La Pulga” Ο «Ψύλλος» είναι το παρατσούκλι του Μέσι. Λόγω της σωματοδομής του και των προβλημάτων που είχε στην ανάπτυξη, του το κόλλησαν από τα 13 όταν πήγε για πρώτη φορά στη Μπαρτσελόνα και έμεινε.
Cristiano Ronaldo – “El Bicho” Το «Κτήνος». Δεν χρειάζεται και… ιδιαίτερη εξήγηση. Το είπε για πρώτη φορά σε ραδιοφωνικό περιγραφή ο Ισπανός δημοσιογράφος Μανόλο Λάμα και από τότε έμεινε στον Πορτογάλο σούπερ σταρ.
Alfredo Di Stefano – “La Saeta Rubia” Το «ξανθό βέλος». Το προσωνύμιο συνόδευσε τον θρυλικό Αλφρέντο Ντι Στέφανο από τα χρόνια του στην Αργεντινή και τη Ρίβερ Πλέιτ. Το είπε για πρώτη φορά ο δημοσιογράφος Ρομπέρτο Νέουμπεργκερ, λόγω της ταχύτητας του Ντι Στέφανο και έμεινε για πάντα.
Ronaldo Nazario – “El Fenómeno” Δεν χρειάζονται και πολλές… εξηγήσεις. Όλοι ξέρετε το «Φαινόμενο». Αυτό που μπορεί να μην ξέρετε είναι πως ο νονός είναι ο… Πάολο Μαλντίνι. Πριν από αγώνα Ιταλίας – Βραζιλίας το 1997 σε διεθνές τουρνουά, ο τότε άσος της Μίλαν αναρωτήθηκε για τον τότε παίκτη της Μπαρτσελόνα. Πήρε τις απαντήσεις του…
Carles Puyol – “El Tiburón” Ο «καρχαρίας». Και όχι, δεν είναι ο Χέλγκι Σίγκουρντσον αλλά ο Κάρλες Πουγιόλ. Ο Αντρές Μοντές περιγράφοντας αγώνες της Μπαρτσελόνα και της εθνικής ομάδας, το είχε «κολλήσει» τον εμβληματικό Καταλανό αρχηγό.
Christian Rodriguez – “Cebolla” Γιατί μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να αποκαλείται… κρεμμύδι; Ο Ροντρίγκεζ από την πατρίδα του την Ουρουγουάη και την Πενιαρόλ, είχε αυτό το παρατσούκλι. Επειδή ο τρόπος που ντρίμπλαρε, έκανε τους αμυντικούς να κλαίνε. Σαν το κρεμμύδι δηλαδή!
Esteban Granero – “El Pirata” «Πειρατής» ο Εστέμπαν Γκρανέρο με καριέρα σε Χετάφε, Ρεάλ, ΚΠΡ, Σοσιεδάδ και Εσπανιόλ! Ο λόγος είναι απλός. Πανηγύριζε τα γκολ καλύπτοντας το ένα μάτι, οπότε του το… κόλλησαν εύκολα.
Pablo Alfaro – “El Cirujano” Ο «Χειρούργος» της… παρέας. Ο τρόπος που έκανε τις… επεμβάσεις του στο κέντρο της άμυνας, έφερε και το παρατσούκλι που παραπέμπει στην… ακρίβεια και την ψυχραιμία του Ισπανού κεντρικού αμυντικού.
Iker Muniain – “Bart” Προφανώς και του το… κόλλησαν από το «Μπαρτ Σίμπσον» από τον χαρακτήρα του γνωστού καρτούν. Ο λόγος ήταν ότι σε μικρή ηλικία έκανε διάφορα ρεκόρ. Μεγαλώνοντας πάντως, ατόνησε…
Juan Carlos Valeron – “El Mago” Όσοι θυμάστε τον Χουάν Κάρλος Βαλερόν να παίζει, σίγουρα καταλαβαίνετε γιατί τον έλεγαν «Μάγο». Για πάνω από μια δεκαετία έκανε… όργια με τη Λα Κορούνια, ενώ έκανε καριέρα και σε Λας Πάλμας, Μαγιόρκα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ένας αρτίστας των γηπέδων που δίκαια «κέρδισε» το παρατσούκλι αυτό…
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×