Μπαρτσελόνα: Που είναι σήμερα όσοι έπαιζαν στο πρώτο γκολ του Μέσι; (video+photos)

Σαν σήμερα ο Λιονέλ Μέσι έβαλε το πρώτο του γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη Μπαρτσελόνα, έχοντας δίπλα του αρκετούς παιχταράδες που έγραψαν ιστορία…

Ήταν Πρωτομαγιά του 2005 όταν στο «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Αλμπαθέτε. Με προπονητή τον Φρανκ Ράικαρντ και με παίκτες όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ετό, ο Ντέκο, ο Πουγιόλ, ο Ινιέστα κι αρκετά ακόμα μεγάλα ονόματα, οι «μπλαουγκράνα» ήταν δεδομένο πως θα είχαν εύκολο έργο.

Εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα κι ένας… πιτσιρικάς που έμελλε να γίνει ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία. Για κάποιους, είναι ήδη GOAT. Ναι, μιλάμε για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πριν από 15 χρόνια ακριβώς, είχε στείλει για πρώτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα σε ματς πρωταθλήματος ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.

Από τότε, πολλά άλλαξαν. Ο Μέσι έγινε από τους κορυφαίους του πλανήτη, έβαλε άλλα 437 γκολ στο πρωτάθλημα και πήρε… ό,τι υπάρχει με τη φανέλα των Καταλανών. Τι απέγιναν,  όμως, όλοι όσοι έπαιζαν μαζί του σε εκείνη την αναμέτρηση; Διαβάστε περισσότερα στο photostory που ακολουθεί…

Μπαρτσελόνα: Που είναι σήμερα όσοι έπαιζαν στο πρώτο γκολ του Μέσι; (video+photos)
Βίκτορ Βαλντές – Ο Καταλανός τερματοφύλακα έφυγε από τη Μπάρτσα το 2014, έπαιξε σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σταντάρ Λιέγης και Μίντλεσμπρο. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ανέλαβε ρόλο στη «Masia», στη φημισμένη ακαδημία της Μπάρτσα.
Μπαρτσελόνα: Που είναι σήμερα όσοι έπαιζαν στο πρώτο γκολ του Τζουλιάνο Μπελέτι – Ο Βραζιλιάνος φουλ μπακ συνέχισε την καριέρα του στην Τσέλσι και σταμάτησε την ενεργό δράση παίζοντας στην πατρίδα και τη Φλουμινένσε. Σήμερα είναι διεθνής πρεσβευτής της Μπαρτσελόνα.Μέσι; (video+photos)
Ολεγκέρ Πρέσας – Καταλανός στόπερ που κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα από την εποχή του Φαν Χάαλ. Έμεινε ως το 2008 στη Μπάρτσα, συνέχισε στον Άγιαξ και σταμάτησε εκεί τη μπάλα το 2011. Σήμερα είναι ακτιβιστής!
Κάρλες Πουγιόλ – Ο εμβληματικός αρχηγός αποσύρθηκε το 2014. Ήταν σύμβουλος του διευθυντή του κλαμπ, Άντονι Θουμπιθαρέτα για έναν χρόνο. Το 2019 επέστρεψε σαν αθλητικός διευθυντής στο κλαμπ.
Τζιοβάνι Φαν Μπρόκχοστ – Ο Ολλανδός αριστερός μπακ – χαφ έφυγε από την ομάδα του 2007 και επέστρεψε στη Φέγενορντ. Αποσύρθηκε το 2010 και έγινε προπονητής, οδηγώντας την ομάδα του Ρότερνταμ στο πρωτάθλημα του 2017, το πρώτοτ μετά από 20 χρόνια. Σήμερα είναι προπονητής στην Γκουανγκζού της Κίνας.
Αντρές Ινιέστα – Ο άνθρωπος… ορχήστρα. Έμεινε στη Μπαρτσελόνα ως το 2018 όταν και πήρε μεταγραφή για τη Βίσελ Κόμπε της Ιαπωνίας όπου συνεχίζει το ποδόσφαιρο.
Ράφα Μάρκες – Ο Μεξικανός έπαιξε μέχρι τα 38 του, συνεχίζοντας μετά τη Μπαρτσελόνα σε ΗΠΑ, Ιταλία αλλά και στην πατρίδα του. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο αφού έπαιξε στο Μουντιάλ του 2018 με τη χώρα του. Έγινε αθλητικός διευθυντής στην Άτλας, την πρώτη ομάδα της καριέρας του, από όπου έφυγε το 2019 και ασχολείται τώρα με την προπονητική.
Ντέκο – Πολιτογραφημένος Πορτογάλος, ο Βραζιλιάνος χαφ έμεινε ως το 2008 στη Βαρκελώνη. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Τσέλσι αλλά και στη Φλουμινένσε στην πατρίδα του. Έμεινε στη Βραζιλία αφότου σταμάτησε το ποδόσφαιρο, έχοντας γίνει μάνατζερ παικτών.
Λουντοβίκ Ζιουλί – Ο Γάλλος εξτρέμ έφυγε το 2007 για τη Ρόμα, πριν επιστρέψει για να τελειώσει την καριέρα του στη Γαλλία. Μετά το φινάλε έγινε διοικητικό στέλεχος της αγαπημένης του Μονακό ενώ τώρα είναι βοηθός προπονητή στη Β’ ομάδα των «μονεγάσκων».
Σαμουέλ Ετό – Ένας από τους καλύτερους στράικερ της γενιάς του, ο Καμερουνέζος έμεινε μέχρι το 2010 στο «Καμπ Νου». Συνέχισε στην Ίντερ, στην Ανζί της Ρωσίας αλλά και την Τσέλσι. Σταμάτησε την καριέρα του έχοντας πάνω από 300 γκολ και τώρα είναι πρεσβευτής της La Liga σε όλο τον κόσμο.
Ροναλντίνιο – Ο «μάγος» έμεινε μέχρι το 2008 και την έλευση του Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα. Συνέχισε την καριέρα του στη Μίλαν, επέστρεψε στην πατρίδα του ενώ έπαιξε και στο Μεξικό. Σταμάτησε το 2015 και από τότε δεν έχει απασχολήσει τον Τύπο παρά μόνο για ιστορίες σαν αυτή της φυλάκισής του στην Παραγουάη πρόσφατα…
Φρανκ Ράικαρντ – Ο προπονητής που έφερε ξανά τη Μπαρτσελόνα στις επιτυχίες, που έδωσε στον Μέσι την πρώτη του συμμετοχή αλλά που δεν κατάφερε να… στεριώσει στην ομάδα. Ο Ολλανδός συνέχισε την καριέρα του στη Γαλατάσαραϊ, στην Εθνική Σαουδικής Αραβίας και σε ομάδες όπως η Σπάρτα Ρότερνταμ. Σήμερα ζει στο Άμστερνταμ και δείχνει να έχει… ξεκόψει από τον χώρο!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×