Ο Ράιτ κατηγορεί τον Κίτσον για ρατσισμό

Ο πρώην επιθετικός της Άρσεναλ, Ιαν Ράιτ, αντιτάχθηκε σθεναρά στην προσπάθεια του Ντέιβ Κίτσον, να αναλάβει την προεδρία της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας (PFA).

Ο Ράιτ επικρίνει τον Κίτσον για αντιρατσιστική συμπεριφορά, καθώς τις τελευταίες ημέρες, ένα βίντεο από το 2018 εμφανίστηκε ξανά, στο οποίο ο Κίτσον σε συζήτηση σχετικά με τον ρατσισμό, εκφράζει την άποψη ότι παίκτες όπως ο Ραχίμ Στέρλινγκ, έχουν μερίδιο ευθύνης για τις επιθέσεις που δέχονται!

«Κοίτα αυτά τα σκουπίδια. Το ίδιο άτομο τρέχει τώρα για να ηγηθεί της PFA», έγραψε οργισμένος στο Twitter ο Ράιτ και πρόσθεσε: «Πώς μπορεί η PFA να ισχυρισθεί ότι λαμβάνει σοβαρά υπ΄ όψιν τον ρατσισμό όταν ένας από τους υποψηφίους έχει αυτήν την άποψη; Κυριολεκτικά, κατηγορεί ένα θύμα κακοποίησης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αντιρατσιστικής ένωσης Kick It Out, Σανζάϊ Μπαντάρι, είπε ότι τα σχόλια του Κίτσον, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στις μελλοντικές σχέσεις του με τους μαύρους παίκτες: «Όποιος έχει φιλοδοξίες να ηγηθεί της PFA στο μέλλον, πρέπει να έχει στο μυαλό του, το καλύτερο και το συμφέρον όλων των παικτών. Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα σχόλια του Κίτσον, θα ανησυχούσα βαθιά για την ικανότητά του να εκπροσωπεί μαύρους παίκτες. Πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και αμφιβάλλω ότι μπορεί να το κάνει».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×