Στη Γ’ Εθνική η Λα Κορούνια που πάει δικαστικά λόγω… κορονοϊού

Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, και 20 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια υποβιβάστηκε στη Segunda B της Ισπανίας, όμως, θα κινηθεί νομικά λόγω… κορονοϊού.

Πριν από 20 χρόνια, το 2000, η «Super Depor» των Ναϊμπέτ, Τζαλμίνια, Μακάι και Τριστάν κατακτούσε το πρωτάθλημα στη La Liga και με τον Χαβιέρ Ιρουρέτα στον πάγκο της έκανε… παπάδες σε Ισπανία και Ευρώπη, μετατρέποντας το «Ριαθόρ» σε ένα απόρθητο κάστρο! Η ομάδα της Γαλικίας, ωστόσο, τη Δευτέρα (20/07) για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική του ισπανικού πρωταθλήματος…

Η Ντεπορτίβο ήταν να υποδεχθεί τη Φουενλαμπράδα, όμως, δεν ήταν στο χέρι της ακόμα κι αν νικούσε το θέμα της παραμονής. Η «Ντέπορ» ήθελε απώλειες της Λούγκο και της Αλμπαθέτε, με τις δυο ομάδες να παίζουν κανονικά τα δικά τους παιχνίδια και να κερδίζουν, αποτελέσματα που σήμαναν τον υποβιβασμό της Λα Κορούνια από τη Segunda στη Segunda B. Το πρόβλημα, βέβαια, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο αγώνας με τη Φουενλαμπράδα δεν διεξήχθη, αφού έξι παίκτες της εν λόγω ομάδας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό λίγο πριν από τη σέντρα.

Την ώρα που η Λα Κορούνια έφτανε στο «Ριαθόρ», έγινε γνωστή η ύπαρξη κρουσμάτων. Αμέσως σήμανε… συναγερμός, έγιναν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων μεταξύ ομοσπονδίας και λίγκας και εν τέλει αποφασίστηκε αναβολή στον αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως κι η Φουενλαμπράδα ήθελε βαθμούς στο «Ριαθόρ» για να παίξει στα play off για την άνοδο στην Primera Division! Από την πλευρά της η Λα Κορούνια, πάντως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό πως θα κινηθεί νομικά για το γεγονός ότι ο αγώνας της αναβλήθηκε, ενώ οι υπόλοιποι που την αφορούσαν έγιναν κανονικά. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της «Super Depor» επί της ουσίας διαμορφώθηκαν διαφορετικές συνθήκες ανταγωνισμού για τις ομάδες που «έπαιζαν» την κατηγορία με αποτέλεσμα να υπάρξει και η αντίδραση από τους Γαλιθιάνους.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Λα Κορούνια, Φερνάντο Βιντάλ, υποστήριξε το αντίθετο από αυτό που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομάδα! «Η La Liga ενήργησε σωστά, και τα πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν αυστηρά. Είναι μια απόφαση που ούτε μας βλάπτει, ούτε μας ωφελεί. Αν το αποτέλεσμα το δικό μας ήταν ανεξάρτητο από αυτά της Λούγκο και της Αλμπαθέτε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όταν η Φουενλαμπράδα έφτασε στη Λα Κορούνια έμαθαν τα νέα για τα κρούσματα. Επικοινωνήσαμε μαζί τους άμεσα για να μην πλησιάσουν καν το «Ριαθόρ»», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×