Ο απογοητευτικά κουρασμένος ΟΣΦΠ, το «μέχρι 2024» του ΠΑΟ και ο φορ Τζόλης!

Ο Μαρτυριάρης έρχεται ξανά επειδή βρήκε λόγους να… μαρτυρήσει όσα δε θα διαβάσετε αλλού που είναι τα πάντα τυλιγμένα με κορδελίτσες!

*Δεν ξέρω τι θα γίνει τελευταία αγωνιστική στο Champions League, αλλά θα είναι… βόμβα αν μείνει εκτός Europa ο Ολυμπιακός. Ο οποίος αν συνεχίσει εκεί, δε θα είναι επιτυχημένος λέω εγώ… Έχασε την τελευταία ίσως (λόγω αλλαγών στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις) μεγάλη ευκαιρία για τους «16».

*Όμιλος με Πόρτο και Μαρσέιγ, είναι όμιλος που σου λέει «πέρνα». Αν δεν περάσεις, δε σου φταίει κανείς άλλος πέρα από σένα. Είναι αποτυχία ο αποκλεισμός απ’ τη συνέχεια του Champions League. Κυρίως είναι αποτυχία η ευκολία με την οποία πέρασε η Πόρτο (και να νικούσε ο Ολυμπιακός είχε περάσει η Πόρτο). Σε έναν όμιλο που είχε έναν… σάκο του μποξ, μια καλούτσικη ομάδα όπως οι Πορτογάλοι και τη… σκούπα της Μάντσεστερ Σίτι που απλά δε γινόταν να χάσει.

*Για τον Ολυμπιακό πέρα απ’ την αποτυχία του στον όμιλο, υπάρχει και κάτι άλλο. Που… φωνάζει πλέον. Η κούραση. Η ομάδα μοιάζει σκασμένη. Στα δεύτερα ημίχρονα των αναμετρήσεών της «σβήνει». Το έκανε με τον Παναθηναϊκό, το έκανε με τον Άρη, το έκανε με τη Μαρσέιγ. «Φωνάζει» πως χρειάζεται ανάσες. Υπάρχουν όμως αγώνες μπροστά.

*Κι εκεί ακριβώς έχει τεράστιο ενδιαφέρον κάτι ακόμη. Το πότε θα οριστεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Αν το βάλουν ανάμεσα στις γιορτές, τότε δημιουργούν πρόβλημα μεγάλο στον Ολυμπιακό. Αν το βάλουν μετά, τότε χάνει τεράστιο πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ. Για να δούμε…

*Υπό νορμάλ συνθήκες θα λέγαμε πως ο ΟΣΦΠ με τα συνεχόμενα ματς αυτό το μήνα και με την κόπωσή του, θα τα βρει… σκούρα στα Ελληνικά ματς. Αλλά πέρα απ’ το εξ αναβολής με την ΑΕΚ (16/12) έχει Βόλο μέσα, Λαμία εκτός, ΑΕΛ εντός. Ε και να θέλει δεν μπορεί να μη νικήσει…

*Όχι για κάτι πονηρό ή περίεργο. Απλά οι άλλοι φοβούνται σε τέτοιο βαθμό που χάνουν επειδή αισθάνονται πως και να προσπαθήσουν θα είναι μάταιο. Κατά τα άλλα, αν μια ομάδα αυτή τη στιγμή κλειστεί καλά για 20-25 λεπτά και δε δεχτεί γκολ, έχει πολλές πιθανότητες με τους Πειραιώτες.

*Αφήνουμε Ολυμπιακό, πάμε στην… άλλη πλευρά του ποταμού. Παναθηναϊκός. Θα έχετε παρατηρήσει εκεί πως το γήπεδο συζητιέται διαρκώς και έντονα. Λογικό. Για κάποιο λόγο που αυτοί ξέρουν, το έχουν σίγουρο πως θα είναι έτοιμο το γήπεδο το 2024. Οκ μέχρι εδώ αν και σηκώνει μπόλικη κουβέντα, αλλά επειδή είναι πολύ σοβαρό ας αφήσουμε τις εξελίξεις (όποιες κι αν είναι) να «τρέξουν».

*Μέχρι το 2024 (σεζόν 2024-25 για την ακρίβεια) υπάρχουν η φετινή, η επόμενη κι άλλες δύο αγωνιστικές περίοδοι. Να έλεγε κάποιος κάτι για το ποιος είναι ο στόχος σε αυτές; Τι θα γίνει μέχρι κι αν μπει η ομάδα στο νέο της γήπεδο; Λέω εγώ τώρα… Ποιος είναι ο στόχος; Ευρώπη; Τίτλοι; Αποφυγή υποβιβασμού; Προχωράμε και βλέπουμε μη μας σκοτίζετε; Μπορεί κάποιος να το πει;

*Μέχρι το 2024 είναι μπόλικος χρόνος. Δεν είναι 2-3 μήνες να πεις άντε να περάσουν κι όλα καλά. Δε σηκώνει μέχρι τότε υπομονή και όλα θα φτιάξουν στο γήπεδο. Η ΑΕΚ ξεκίνησε να χτίζει γήπεδο (δεν ήταν στα MoU), πήρε σε αυτό το διάστημα ένα Κύπελλο και ένα Πρωτάθλημα, έπαιξε μια χρονιά Champions League, έπαιξε δύο φορές Europa League ομίλους. Κι όμως οι ΑΕΚτζήδες φωνάζουν. Οι Παναθηναϊκοί με τι πρέπει να συμβιβαστούν; Θα πει κανείς;

*Συνεχίζω λίγο με Πανάθα. Αυτός ο Αγιούμπ, έχει κάνει έστω μια ενέργεια από τότε που ήρθε Ελλάδα για να πει κανείς πως αυτός ο τύπος όντως κάτι καλό έχει γι’ αυτό τον πήραν; Όχι τίποτα άλλο, θα τον πληρώσουν και χρυσό να ξέρετε… Όταν θα του πουν «βρες ομάδα να πας» μην περιμένετε πως θα πει «ναι βεβαίως ξεκινάω να ψάχνω». Συμβολαιάκι. Το καλύτερο… κάθισμα!

*Κλείνω στα θέματα του «τριφυλλιού». Ρε σεις, μην αρχίζετε πάλι τα «ο Ντρεοσί θα ανοίξει την Γαλλική αγορά» κτλ. Αφού… καήκατε στο χυλό, φυσήξτε και αυτό που έχετε μπροστά σας κι ας αποδειχθεί γιαούρτι. Εσείς πάτε να πέσετε με τα μούτρα, ενώ είναι 50-50 να σας βγει ξανά χυλός. Και με τον Ρόκα… άνοιγμα Ισπανικής αγοράς έβλεπαν όλοι πριν ένα χρόνο. Και τώρα περιμένουν να δουν Αντονίτο, Χουάνκαρ κτλ.

*Πάμε στον Τζόλη. Ο Χρηστάκης που λέτε (λόγω ηλικίας τον λέω έτσι) είναι τεράστιο ταλέντο. Γιατί; Επειδή κάνει κάτι που σε Έλληνα δε θυμάμαι κι εγώ πότε το είδα τελευταία φορά. Τελειώνει φάσεις καλά από παντού. Έχει το ένστικτο του σκόρερ ρε παιδί μου.

*Δε χρειάζεται λοιπόν να ψάχνει σέντερ φορ η Εθνική. Παίρνεις και δίνεις τη φανέλα με το «9» στον Τζόλη και τέλος. Ικανός στην περιοχή, ικανός να σου βγει να παίξει συνδυαστικά ανοίγοντας χώρους στους καλούς μεσοεπιθετικούς που έχεις. Καλός ο Γιακουμάκης, καλός ο Παυλίδης, αλλά φορ της Εθνικής πρέπει να είναι ο Τζόλης!

*Κλείνω με διαιτησία… Ο Κλάτενμπεργκ έχει κατορθώσει να πείσει τους πάντες πως είναι εναντίον τους. Φωνάζει ο Ολυμπιακός, φωνάζει ο ΠΑΟΚ, διαμαρτύρεται η ΑΕΚ, ασέβεια «βλέπει» ο Παναθηναϊκός, πως δεν τον υπολογίζει ως «μεγάλο» θεωρεί ο Άρης. Τέτοιο αρχιδιαιτητή θέλω. Που να μην τον υποστηρίζει κανείς. Όταν τον υποστηρίξει έστω ένας, θα έχω πρόβλημα.

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×