ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Της έχει πάρει τον... αέρα, «πετάει» για Ευρώπη! (videos)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε 2-1 τους «κιτρινόμαυρους» κι έκανε καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έχουν πάρει τον... αέρα των αντιπάλων τους, καθώς πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους κόντρα στην ομάδα του Χιμένεθ.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα συγκροτημένη εμφάνιση, άντεξε στο πρώτο μέρος και μετά την ανάπαυλα και την είσοδο του Ουάρντα «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά, για να πανηγυρίσει το «διπλό» που τον φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ θα πρέπει να τα παίξει όλα για όλα στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, καθώς βρίσκεται μόλις στο +3 από το «τριφύλλι». Εν κατακλείδι μιλάμε για ένα ματς που αναμένεται να κρίνει την τέταρτη ομάδα που θα παίξει στην Ευρώπη.

Κατοχή η ΑΕΚ, επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τους παίκτες της να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα στις μονομαχίες. Γενικότερα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την κατοχή και τις περισσότερες τελικές προς την αντίπαλη εστία, ωστόσο ο ΠΑΟΚ όσο κυλούσε ο χρόνος έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα της «Ένωσης», με τον Μίκαελ Κρμέντσικ να είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Μάλιστα, στο 30ο λεπτό ο Τσέχος επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά αρχικά νικήθηκε από τον Αθανασιάδη ενώ στη συνέχεια έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι. Τις στιγμές της είχε κι η ΑΕΚ, με εκείνη του Γαλανόπουλου στο 42ο λεπτό να είναι η καλύτερη, αλλά ο Πασχαλάκης απομάκρυνε το σουτ του.

Διπλό «χτύπημα» σε ένα τρίλεπτο

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε στο γήπεδο τον Ουάρντα, ο οποίος έμελλε να αλλάξει και την εικόνα του ματς. Ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για το 1-0 του Κρμέντσικ στο 48', αλλά και την πάσα στο πέναλτι που κέρδισε ο Τσέχος επιθετικός από τον Λόπες. Ο Σβαμπ ήταν εύστοχος από τη λευκή βούλα κι έκανε το 0-2 στο 51'.

Ο Μανόλο Χιμένεθ σε μια προσπάθεια να βρει αντίδραση η ομάδα του άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-3-3, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε βραχυκυκλώσει την ΑΕΚ, η οποία εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος δυσκολευόταν να δημιουργήσει. Η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν πολυπρόσωπη, ενώ παράλληλα οι παίκτες του Γκαρσία δημιουργούσαν καταστάσεις στην κόντρα επίθεση, όπως με τον Ζίβκοβιτς στο 72ο λεπτό. 

Έτρεξε και δεν... έφτασε!

Στο 90ο λεπτό ο Πελίτο αφού πήγε και στο VAR για να δει τη φάση έδωσε πέναλτι στο πάτημα του Τσιγγάρα στον Κρίστιτσιτς, με τον Τάνκοβιτς να μειώνει σε 1-2. Όπως αποδείχθηκε, όμως, το γκολ που έβαλε και πάλι την ΑΕΚ στο ματς ήρθε αργά, καθώς είχε μόλις 3-4 λεπτά στις καθυστερήσεις για να πιέσει. Το έκανε όσο μπορούσε αλλά ο ΠΑΟΚ δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα κι έφυγε με το «τρίποντο» από την Αθήνα.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Αθανασιάδης, Νεντελτσεάρου (58’ Τάνκοβιτς), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Νταντσένκο (58’ Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ (81’ Κοσίδης), Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (58’ Σιμάνσκι), Λόπες, Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία, 3-4-3): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Αουγκούστο (46’ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Μπάμπα, Ζίβκοβιτς (84’ Τζόλης), Μουργκ (46’ Ουάρντα), Κρμέντσικ (73’ Σφιντέρσκι)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×