Premier League: Επιτρέπεται η είσοδος και σε μη εμβολιασμένους οπαδούς – Αλλαγή στο πρωτόκολλο

Premier League: Η διοργανώτρια ανακοίνωσε ότι δικαίωμα εισόδου έχουν και μη εμβολιασμένοι οπαδοί. Ποια είναι η αλλαγή στο πρωτόκολλο γι’ αναβολή αγώνα.

Η Premier League από την επόμενη κιόλας αγωνιστική θα επιτρέπει την είσοδο και σε μη εμβολιασμένους οπαδούς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μετά τη χαλάρωση των μέτρων από την κυβέρνηση, η Premier League μπορεί να επιβεβαιώσει τι θα σημαίνει αυτό για τους φιλάθλους που παρακολουθούν αγώνες.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κυβερνητικές οδηγίες, τα πιστοποιητικά για τον COVID δεν θα επιβάλλονται πλέον ως προϋπόθεση για την είσοδο σε αγώνα της Premier League.

Οι σύλλογοι θα συνεχίσουν να παροτρύνουν τους φιλάθλους να ακολουθούν τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, για να προστατεύουν ο ένας τον άλλον την ημέρα του αγώνα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους ή σε περιοχές με πολύ κόσμο.

Καθώς οι περιορισμοί του COVID-19 χαλαρώνουν, είναι ζωτικής σημασίας οι οπαδοί να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης.

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους οι οπαδοί μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να παραμείνει ασφαλής την ημέρα του αγώνα:

Να είστε υπεύθυνοι και να μην ταξιδεύετε εάν έχετε συμπτώματα COVID-19

Να φοράτε μάσκες σε εσωτερικούς και πολυσύχναστους χώρους

Συνεχίστε να πλένετε τακτικά τα χέρια σας

Εάν είναι δυνατόν, κάντε ένα τεστ COVID-19 την ημέρα του αγώνα για να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από τον COVID-19 είναι να εμβολιαστείτε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε: «Οι οπαδοί έδειξαν φανταστική υποστήριξη για τα ισχύοντα μέτρα και τους ευχαριστούμε που βοήθησαν ο ένας τον άλλον, ώστε ο καθένας να είναι ασφαλής και τα γήπεδα ανοιχτά.

Παρά τη χαλάρωση των κυβερνητικών περιορισμών, όλοι έχουν ακόμα έναν ρόλο, προκειμένου οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς στους αγώνες μας».

Τα νέα πρωτόκολλα των αγώνων για τους φιλάθλους θα τεθούν σε ισχύ αμέσως, ενόψει του επόμενου αγώνα της Premier League το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου μεταξύ Μπέρνλι και Γουότφορντ».

Αλλαγή πρωτοκόλλου

Από την Premier League ανακοινώθηκε ακόμα ότι οι ομάδες της Premier League μπορούν να υποβάλουν αίτημα για αναβολή αγώνα, μόνο εάν έχουν τουλάχιστον τέσσερα κρούσματα Covid-19, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μετά από συνάντηση εκπροσώπων και των 20 συλλόγων.

Συνολικά 22 παιχνίδια έχουν αναβληθεί στην τρέχουσα σεζόν, λόγω έξαρσης της Covid-19 και της επακόλουθης μη διαθεσιμότητας παικτών, με την Premier League να επικρίνεται από ορισμένους συλλόγους για τον χειρισμό της κρίσης.

Προηγουμένως, ένας αγώνας θα μπορούσε να αναβληθεί εάν μια από τις ομάδες δεν είχε 13 διαθέσιμους παίκτες- και έναν τερματοφύλακα- «είτε από τη λίστα της πρώτης ομάδας της, είτε από τους παίκτες κάτω των 21 ετών».

«Μετά από μια συνάντηση των συλλόγων σήμερα, η οδηγία της Premier League για την αναβολή αγώνα λόγω COVID-19 περιλαμβάνει ένα όριο» ανέφερε η λίγκα σε ανακοίνωσή της.

«Από εδώ και στο εξής, εάν ένας σύλλογος καταθέσει αίτημα για αναβολή ενός αγώνα λόγω απουσίας παικτών εξαιτίας της Covid -19, πρέπει να έχει τουλάχιστον τέσσερα κρούσματα. Τα αιτήματα των συλλόγων θα συνεχίσουν να αξιολογούνται κατά περίπτωση. Το διοικητικό συμβούλιο της Premier League θα εξετάζει μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας ενός συλλόγου να παρατάξει μια ομάδα, την κατάσταση, τη σοβαρότητα και τον πιθανό αντίκτυπο της Covid-19».

Πάντως, για τέταρτη εβδομάδα παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων στην Premier League.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×