Σύνδεσμος φίλων της Φενέρμπαχτσε με τίτλο «Δυτική Θράκη» - Έντονες οι αντιδράσεις στην Κομοτηνή

Φίλοι της Φενέρμπαχτσε ίδρυσαν σύνδεσμο φιλάθλων στην Κομοτηνή, με τον προκλητικό τίτλο «Δυτική Θράκη».

Αρκετοί είναι οι φίλαθλοι στη Θράκη που υποστηρίζουν τουρκικές ομάδες της Κωνσταντινούπολης, καθώς είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Φίλοι της Φενέρμπαχτσε αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν αθλητικό σύνδεσμο, κάτι που έχουν κάνει και στο παρελθόν και οπαδοί της Γαλατασαράι.

Αυτό που προκαλεί ερωτήματα και αντιδράσεις, είναι το γεγονός ότι ονόμασαν τον σύνδεσμο «Δυτική Θράκη», αποκτώντας μάλιστα νομική υπόσταση, καθώς εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ροδόπης.

Ο προσδιορισμός δυτική Θράκη εξυπηρετεί το αφήγημα της Τουρκίας, που κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στην περιοχή, με το θέμα να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Ωστόσο, το Πρωτοδικείο ενέκρινε αυτή την ονομασία για έναν αθλητικό σύνδεσμο.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες, με τον πρόεδρο της ΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλη Κακουλίδη να καυτηριάζει το γεγονός και να ανακοινώνει ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.

Αναλυτικά έγραψε:

«Λοιπόν γατάκια ακούστε: Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα… Το σκεπτικό κάποιων συντοπιτών μας Ελλήνων με διαφορετική θρησκεία από εμάς το ξέρουμε. Είναι απαράδεκτο και πολύ παράξενο να δοθεί η άδεια για λειτουργία συλλόγου με έδρα την Κομοτηνή με την ορολογία Δυτική Θράκη. Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπει και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν…

Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο και θα ζητήσω την ακύρωση της επαίσχυντης απόφασης… Καλώ όσους ενδιαφέρονται για την Κομοτηνή να κάνουν το ίδιο».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×