Μπαρτσελόνα: Μετωπική σύγκρουση με τη LaLIga – «Σκληρή» ανακοίνωση για τον πρόεδρο, Χαβιέρ Τέμπας

Μπαρτσελόνα: Η «υπόθεση Νεγκρέιρα» έχει φέρει σε ανοικτή κόντρα τους «μπλαουγκράνα» με τη LaLiga και τον πρόεδρος της, Χαβιέρ Τέμπας.

Η Μπαρτσελόνα με ανακοίνωση της τη Δευτέρα (3/4) ζήτησε την παραίτηση του. Να θυμίσουμε ότι μετά από σχετική έρευνα, η οποία κράτησε σχεδόν έναν χρόνο, προέκυψε ότι επί ημερών Μπαρτομέου έγιναν πληρωμές εκατομμυρίων προς τον Ενρίκες Νεγκρέιρα.

Ο πρώην διαιτητής και μέλος της επιτροπής διαιτησίας στην Ισπανία φέρεται να έλαβε περίπου 7.000.000 ευρώ το διάστημα 2001 – 2018. Σύμφωνα με τις δύο πλευρές αυτά τα χρήματα δόθηκαν για να έχει συμβουλευτικό ρόλο για θέματα διαιτησίας. Η UEFA έχει ανοίξει φάκελο έρευνας για πιθανή παραβίαση κανονισμών, με την Μπαρτσελόνα να κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της «Vanguardia» αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, συνέβαλε με ψευδείς αποδείξεις στη σχετική έρευνα. Αυτό προκάλεσε την οργή των Καταλανών, οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση του.

Η Μπαρτσελόνα στην ανακοίνωση της, αναφέρει: «Μόνο γι΄ αυτό το γεγονός, αυτό της απόδοσης λειτουργιών που δεν του αναλογούν, από αξιοπρέπεια και σεβασμό για την προεδρία της La Liga, ο κ. Τέμπας θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του. Μια χούφτα ΜΜΕ και διαμορφωτές της κοινής γνώμης συμμετείχαν σε αυτή την παρενόχληση με κακές προθέσεις, και με τη LaLiga στο παρασκήνιο να πυροδοτεί τη φωτιά κατά του συλλόγου μας, με τις συνεισφορές του προέδρου της που έχουν μόνο μια κατεύθυνση: προσπαθούν να μας καταδικάσουν ενώπιον της κοινής γνώμης πριν κριθούν τα γεγονότα. Ωστόσο, έχοντας επίγνωση της εμμονής του να διώκει την Μπαρτσελόνα και δείχνοντας συνεχώς την απέχθεια και την έκδηλη αντιπάθειά του προς τον σύλλογό μας, καταλαβαίνουμε ότι ο σημερινός πρόεδρος της LaLiga θα επιμείνει στη συμπεριφορά του να συνεχίσει να βλάπτει τον σύλλογό μας».

Ο Χαβιέρ Τέμπας, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε τον εαυτό του, μέσω επίσημης τοποθέτησης. Όπως ανέφερε: «Ο τίτλος της La Vanguardia είναι ψευδής. Δεν έχουμε κατηγορήσει κανέναν. Το επιβεβαιώνει και η ίδια η σύνταξη τονίζοντας τα όσα αναφέρει η επιστολή προς την εισαγγελία. Η επιστολή αυτή δεν υπονοεί επίσης καμία συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον κανενό. Κύριε Χαβιέρ Γκόντο (σ.σ. εκδότης της εφημερίδας Vanguardia), παρακολουθήστε πιο προσεκτικά τους συκοφάντες δημοσιογράφους σας».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×