Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986

Σε δημοπρασία το σπουδαίο βραβείο που κατέκτησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα για την κορυφαία χρονιά της τεράστιας καριέρας του. 

Μετά το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα το 2020, τα αναμνηστικά που αφορούν τη ζωή και την καριέρα του έχουν πάρει τεράστια αξία. Η «Χρυσή Μπάλα» που κατέκτησε το 1986, στην κορυφαία χρονιά της ποδοσφαιρικής του καριέρας, είναι προφανώς η… ναυαρχίδα των αναμνηστικών που θα ήθελαν οι πλούσιοι συλλέκτες λάτρεις του «χρυσού αγοριού».

Όπως έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών Aguttes, τον Ιούνιο θα δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο κορυφαίο βραβείο. Η «Χρυσή Μπάλα» που δόθηκε στον Ντιέγκο Μαραντόνα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεξικό το 1986!

Ήδη γίνονται εκτιμήσεις για πολλά εκατομμύρια τα οποία θα φτάσει η τιμή για το συγκεκριμένο βραβείο του «Θεού» της μπάλας. Άλλωστε αφορά την κορυφαία στιγμή του κορυφαίου της ιστορίας για πολλούς. Με την Εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ του 1986 σημείωσε πέντε γκολ, ήταν ο απόλυτος ηγέτης και οδήγησε την «αλμπισελέστε» στην κατάκτηση της κορυφής.

Από εκείνο το Μουντιάλ έχουν δημοπρατηθεί ήδη η φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στο επικό ματς με την Αγγλία, αλλά και η μπάλα εκείνου του αγώνα.

Η «Χρυσή Μπάλα» του 1986 είχε χαθεί ουσιαστικά και έγινε ειδική έρευνα από πολλούς ανθρώπους για να βρεθεί κάπου… πεταμένη και να πιστοποιηθεί η γνησιότητά της. Αυτοί οι άνθρωποι εμπιστεύτηκαν το βραβείο στον οίκο Aguttes και μένει να φανεί το ποσό που θα φτάσει αυτό το «Δισκοπότηρο» για κάθε ποδοσφαιρόφιλο.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×