Σημαντικό ΔΣ για τις αδειοδοτήσεις

Κρίσιμη είναι η σημερινή (01/07) συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ που μετά και το ομόφωνο «όχι» της Football League πριν από λίγο στη δική της συνεδρίαση καλείται να αποφασίσει οριστικά για τις αδειοδοτήσεις που αφορούν τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα

Την περασμένη Τρίτη η Σούπερ Λίγκα απάντησε αρνητικά στην εισήγηση της ΕΠΟ να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδες της Β’ εθνικής που θα διεκδικήσουν την άνοδο μέσω των πλέι οφ.

Την Παρασκευή (1/07) το πρωί, την ίδια θέση εξέφρασε και η Football League στο σημερινό της διοικητικό συμβούλιο.

Η ΕΠΟ αναμένεται να βάλει ψηφοφορία για το θέμα με αφορμή μια επιστολή της ΟΥΕΦΑ που προτείνει στην Ομοσπονδία… «να αλλάξουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες της Football League στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αλλά όποιο και αν είναι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Αν δεν ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης τότε ο ΟΦΗ θα πάρει μέρος στα πλέι οφ μαζί με τα Τρίκαλα που δεν έχουν αδειοδοτηθεί και αυτό θα φέρει την έντονη αντίδραση του Λεβαδειακού, που επιθυμεί να ισχύσουν οι προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας. Αν παραμείνουν όμως τα κριτήρια τότε ο ΟΦΗ, που έχει προσφύγει ήδη στα πολιτικά δικαστήρια, αναμένεται να αντιδράσει.

Η απόφαση τελικά πήρε αναβολή για την άλλη εβδομάδα για να αποφανθεί η νομική υπηρεσία για το τι πρέπει να γίνει αναφορικά με τα κριτήρια αδειοδότησης. Βγαίνοντας από τα γραφεία ο Νίκος Γαλανακόπουλος, μάνατζερ των Τρικάλων, τόνισε: «Απ’ ότι ξέρω το θέμα πήγε σε αναβολή. Εμείς είχαμε πάρει αδειοδότηση και μας την πήραν πίσω. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας και θα δικαιωθούμε. Με χαροποιεί η διάθεση που δείχνει ο πρόεδρος που δείχνει ο πρόεδρος τη ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος».

Στη συνέχεια βγήκε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, που δήλωσε: «Πήρε αναβολή η απόφαση. Νομίζω ότι κάνουμε ένα δίκαιο αγώνα και στο τέλος θα δικαιωθούμε. Ο ΟΦΗ κρίνεται με κριτήρια Τσάμπιονς Λιγκ. Ο φάκελός μας είναι καθαρός και θα δικαιωθούμε».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×