Football League, στατιστική και προϊστορία της 7ης αγωνιστικής

Aπό τις σημερινές (4/11) αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική της Football League μόλις οι τέσσερις έχουν να επιδείξουν προϊστορία κι απ' αυτήν μόνο μία είναι άξια λόγου: H προϊστορία του αγώνα Πιερικού - Απόλλωνα Σμύρνης.

Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Επανομής, Ηρακλής - Ηρακλής Ψαχνών και Εθνικός Γαζώρου - Καλλιθέα δεν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν σε κάποια κατηγορία, ούτε καν στο θεσμό του κυπέλλου, ενώ Βύζας Μεγάρων - Νίκη Βόλου και Θρασύβουλος - Φωκικός έχουν συναντηθεί μόλις μία σεζόν.

***

Δόξα Δράμας - Αναγέννηση Γιαννιτσών: Στα χαρτιά και στα... χαρτιά

Δόξα Δράμας και Αναγέννηση Γιαννιτσών έχουν στα... χαρτιά συναντηθεί σε δύο σεζόν στη Γ' Εθνική, ωστόσο ουσιαστικά έχουν συναντηθεί μόνο μία, καθώς την σεζόν 2007-2008 η Αναγέννηση πήρε τα ματς και των δύο γύρων άνευ αγώνα αφού οι «Μαυραετοί» υποβιβάστηκαν στη Δ' Εθνική, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Στα... χαρτιά λοιπόν η Αναγέννηση Γιαννιτσών μετρά δύο νίκες, αυτές που πήρε άνευ αγώνα. Εχει επίσης μία ήττα, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

***

Πιερικός - Απόλλων Σμύρνης: «Μοιρασιά» και... μια διακοπή!

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τριάντα φορές (15 σεζόν) στην «μεγάλη» κατηγορία έχουν συναντηθεί ο Πιερικός και ο Απόλλωνας και υπό αυτή την έννοια η σημερινή τους αναμέτρηση είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά. Αρκετά παλιά, ωστόσο, καθώς η τελευταία φορά που συναντήθηκαν στην έδρα της ομάδας της Κατερίνης ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου 1992. Στις 30 αυτές φορές ο Απόλλωνας πέτυχε 9 νίκες έναντι 8 του Πιερικού, ενώ 13 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στην Κατερίνη ο Πιερικός είναι αήττητος έχοντας 7 νίκες και 8 ισοπαλίες. Ενα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων ωστόσο έχει διακοπεί. Πρόκειται για το παιχνίδι της 28ης Μαρτίου 1985 που διεκόπη στο 84' κι ενώ το σκορ ήταν 1-1. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι και μπροστά στο φόβο της αναταραχής ο διαιτητής Καραγκούνης διέκοψε το ματς. Στο φύλλο αγώνα ωστόσο δεν έκανε λόγο για διακοπή, αλλά έγραψε πως ο αγώνας έληξε 1-1 κι έτσι η συγκεκριμένη διακοπή δεν είχε επακόλουθα, αφού ποτέ δεν λογαριάστηκε ως τέτοια...

***

Βύζας Μεγάρων - Νίκη Βόλου: Πρώτη φορά στη Football League

Για πρώτη φορά συναντιούνται σήμερα σε επίπεδο Β' Εθνικής, η Νίκη Βόλου και ο Βύζας Μεγάρων που έχουν συναντηθεί μία ακόμα φορά στη Γ' Εθνική στη σεζόν 2002-2003 και μετρούν από μία εντός έδρας νίκη έκαστος.

***

Θρασύβουλος - Φωκικός: Για το... πάνω χέρι

Πέρυσι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους και ο καθένας κέρδισε το παιχνίδι στην έδρα του. Αν το σημερινό παιχνίδι Θρασύβουλου - Φωκικού έχει νικητή, αυτός θα πάρει και το προβάδισμα στις μεταξύ τους νίκες.

***

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×