ΑΕΚ – Παναχαϊκή 3-0

Για ακόμα μία φορά, η ΑΕΚ κινήθηκε σε ρηχά νερά, ωστόσο η παρουσία του Αραβίδη που σκόραρε δις, αποδείχθηκε αρκετή για να της δώσει τη νίκη με 3-0 επί της Παναχαϊκής

Δύσκολα θα κινδύνευε να χάσει την άνοδο η ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία. Η παρουσία της στην πρεμιέρα των play-off με αντίπαλο τον Ηρακλή έφερε προβληματισμό στο στρατόπεδό της.

Στόχος της απέναντι στην Παναχαϊκή ήταν ρεφάρει, αλλά και να συνδυάσει την ουσία με το θέαμα. Κάτι που απέτυχε να κάνει, καθώς η νίκη με 3-0 ήρθε χωρίς να… φορτσάρει με τον Χρήστο Αραβίδη να σημειώνει τα δυο γκολ του «δικεφάλου» και τον Μπακάκη το άλλο.

Σκόραρε και… έκατσε

Δεν υπήρχαν ιδιαίτερες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ καθώς το μοναδικό δίλλημα για τον Τραϊανό Δέλλα αφορούσε το αριστερό άκρο της άμυνας όπου χρησιμοποιήθηκε ο Πεταυρακης αντί του Σοϊλέδη.

Κατά τα άλλα η άμυνα αποτελούταν από τους Κολοβέτσιο – Τζανετόπουλο στο κέντρο αυτής και τον Μπακάκη στα δεξιά. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ως αμυντικά χαφ χρησιμοποιήθηκαν οι Ανάκογλου και Γιόχανσον με τους Πλατέλλα και Αραβίδη να ξεκινούν στα πλάγια και τον Μπαρμπόσα πίσω από τον Κρισάντους που βρέθηκε στην κορυφή.

Το ξεκίνημα για την Ένωση ήταν ιδανικό καθώς μόλις στο 4’ κατάφερε να προηγηθεί. Μπήκε δυνατά και επισκέφτηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα τεσσάρων λεπτών την περιοχή της Παναχαϊκής με τον Κάργα να ανατρέπει τον Πλατέλλα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Αραβίδης ο οποίος πέτυχε το δεύτερό του τέρμα στη διαδικασία των play-off ύστερα από αυτό στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Ηρακλή.

Η συνέχεια ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη. Ο «δικέφαλος» δεν έδειξε να… λύνεται από το γρήγορο γκολ και με αρκετές λάθος επιλογές στην επίθεση δεν απείλησε ιδιαίτερα τους Πατρινούς.

Από την πλευρά της η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ανέβασε την απόδοσή της και έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά ήταν το τετ α τετ του Μαρουκάκη που απέκρουσε με τα πόδια ο Ανέστης και στη συνέχεια το σουτ του Μπουντόπουλου στο 45’ που σταμάτησε στο δοκάρι του γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Χάλια… κιτρινόμαυρα

Η εικόνα της Ένωσης δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος καθώς ξανά μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά, ούτε η Παναχαϊκή μπόρεσε να απειλήσει και έτσι στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης διεξήχθη παιχνίδι με αποκρουστικό θέαμα.

Ο μόνος που κράτησε ψηλά το επίπεδο, δεν ήταν άλλος από τον Χρήστο Αραβιδη. Ο επιθετικός της ΑΕΚ που από το ξεκίνημα της σεζόν είναι σε εξαιρετική φόρμα, ανανέωσε το ρεπερτόριο του σκοραρίσματος.

Στο 68’ ο «δικέφαλος» κέρδισε φάουλ περίπου 25 μέτρα μακριά από την εστία της Παναχαϊκής και ο Έλληνας επιθετικός εκτέλεσε απευθείας για να νικήσει τον Γεωργακόπουλο και να κάνει το 2-0 για την ΑΕΚ.

Λύθηκε με… Σοϊλέδη

Η κίνηση που άλλαξε και τη ροή του αγώνα από τον Τραϊνό Δέλλα, ήταν να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Σοϊλέδη στη θέση του Κρισάντους. Άμεσα η Ένωση έγινε πιο κινητική και έπαιξε γρήγορο ποδόσφαιρο με τον Αραβίδη να πηγαίνει στην κορυφή.

Έτσι ο «δικέφαλος» δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες με κύριο πρωταγωνιστή τον Σοϊλέδη που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα τη Παναχαϊκής. Τα στημένα του ήταν εξαιρετικά και στο 80’ ο Γιόχανσον με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σοϊλέδης δημιούργησε ακόμα μία ευκαιρία όταν η σέντρα του από τα πλάγια αποκρούστηκε από την άμυνα των Πατρινών για να έρθει ο Ανάκογλου να κάνει το δυνατό σουτ και να δει τον Γεωργακόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.

Η καλή παρουσία του τελευταίου 20λεπτου συνεχίστηκε για την ΑΕΚ η οποία είχε διπλή ευκαιρία στο 88’. Ο Τζανετόπουλος από κοντά έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Αραβίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε στο 92' όταν ο Μπακάκης με εντυπωσιακό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γεωργακόπουλο.

Κάπως έτσι λοιπόν γράφτηκε η ιστορία του αγώνα με την ΑΕΚ να κάνει το καθήκον της χωρίς να εντυπωσιάσει και να πλησιάζει ακόμα περισσότερο στον μοναδικό της στόχο που είναι η επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (89’ Φαγέ), Πλατέλλας (83’ Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους (66’ Σοϊλέδης)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα, Άλμπι, Κάργας, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Γκαντιάνγκα (77’ Χαρτσιάς), Στεργίδης (75’ Κυβελίδης), Χοτζάλι (46’ Χύσα), Μπουντόπουλος, Μαρουκάκης.

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/55477bfb7c6b731666835402?theme=onsports|600|700{/iframe}
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×