Τα αναπάντητα ερωτήματα του Όσκαρ

Ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ο Όσκαρ Φερνάντεθ τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης στη λύση του συμβολαίου του.

Ο Ισπανός τεχνικός από το βράδυ της Κυριακής που ενημερώθηκε για την απόφαση των Αρκάδων να τον απομακρύνουν από το τιμόνι της ομάδας, χωρίς να του δοθούν ικανοποιητικές εξηγήσεις, είναι στενοχωρημένος και απορημένος. Γιατί αν στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Τρίπολη, το έχουν συνήθειο να αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, ο Φερνάντεθ προερχόμενος από μια άλλη ποδοσφαιρική κουλτούρα, ξαφνιάστηκε δυσάρεστα.

Ο 37χρονος τεχνικός δεν έχει καταλάβει, όπως εξομολογείται στο περιβάλλον του, την μεταστροφή των ανθρώπων του Αστέρα απέναντί του εν μια νυκτί. Από το «πάμε καλά, θα φέρουμε νέους παίκτες, σε πιστεύουμε, η ομάδα θα στρώσει στη συνέχεια», που άκουγε από τους διοικούντες, την Κυριακή το βράδυ άκουσε το «δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ και τη φτωχή βαθμολογική συγκομιδή, οπότε σε διώχνουμε».

Οσο για τις δικές του ευθύνες, ο Φερνάντεθ δεν τις αρνείται. Η εικόνα της ομάδας στα Γιάννινα ήταν άθλια. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια όμως, ο Αστέρας έκανε κατά διαστήματα το παιχνίδι του κι έχασε σωρεία ευκαιριών. Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα, εξάλλου, οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνον τον ίδιο. Κι αυτό γιατί άργησε αρκετά η απόκτηση ενός επιθετικού, κι όταν ήρθε ο Περόνε, εκτός του ότι ήταν ανέτοιμος, στη συνέχεια τραυματίστηκε. Σε συνδυασμό με τους τραυματίες Ματούσιακ και Φρανκού, αλλά και των άλλων προβλημάτων που προέκυψαν στην προετοιμασία, οι επιλογές του προπονητή για τη γραμμή κρούσης μειώθηκαν σημαντικά.

Παράλληλα, όταν προέκυψε ο κίνδυνος υποβιβασμού στη Football League, ο Ισπανός προσπάθησε να διατηρήσει την ηρεμία στα αποδυτήρια και να μην αφήσει τους παίκτες να επηρεαστούν από τις δικαστικές εξελίξεις. Και αυτή η στάση του ήταν που εκτιμήθηκε από τους οπαδούς του Αστέρα στην Τρίπολη. Και φυσικά η όλη κατάσταση επηρέαζε και τον ίδιο, ο οποίος δεν ήξερε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα του και τι επιπτώσεις θα είχε ο ενδεχόμενος υποβιβασμός.

Η εμπειρία του Όσκαρ Φερνάντεθ στο ελληνικό πρωτάθλημα τερματίστηκε με πολύ άσχημο τρόπο, όμως παρόλα αυτά, ο Ισπανός δέθηκε με την ομάδα και τον κόσμο της. Την Παρασκευή (23/9) θα αναχωρήσει οριστικά για την πατρίδα του, όπου θα αναζητήσει τον νέο σταθμό της καριέρας του, όμως όταν θα θυμάται τη χώρα μας, θα ξυπνούν ανάμεικτα συναισθήματα…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×