Η μπάλα στο πέναλτι…

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της απόκτησης των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ. Έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για Αθήνα ο πρίγκιπας που έχει «φτιαχτεί» για το ματς με τον Εργοτέλη. Ικανοποίηση στην πλευρά του Σαουδάραβα για τις δηλώσεις Γερουλάνου.

Από τη στιγμή που οι νομικοί του Γιάννη Βαρδινογιάννη έμειναν ικανοποιημένοι από τα έγγραφα που παρουσίασε ο Παναγιώτης Πετρόπουλος και προχώρησαν τις συζητήσεις μαζί του για να συνταχθεί και να υπογραφεί το MoU, θεωρείται δεδομένο πως το θέμα έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Αυτό που προκύπτει από την πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για να υπάρξουν οι τελικές συζητήσεις με την πλευρά του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού και να αποκτηθεί το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ. Μάλιστα οι επαφές των νομικών του πρίγκιπα με τον Παναγιώτη Πετρόπουλο είναι συνεχείς και γίνεται προσπάθεια να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες.

Η άλλη πλευρά ουσιαστικά δεν έχει πλέον να προτάξει αιτιάσεις για έγγραφα και πιστοποιήσεις, αφού το mail που έφτασε από την Τζέντα καλύπτει τους νομικούς του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ωστόσο αυτό που θέλουν να δουν είναι οι χρηματικές εγγυήσεις. Το πώς θα μπουν τα 20 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να πάρει ο πρίγκιπα το 54,7% των μετοχών είναι το θέμα που συζητούν τώρα οι δυο πλευρές. Όταν οριστικοποιηθεί ο τρόπος, θα μπει στο MoU η σχετική παράμετρος και μετά τις υπογραφές θα μπορούν πλέον να θεωρούν άπαντες τελειωμένο το θέμα.

Ο Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν έχει ενδοιασμούς πλέον για την ημέρα άφιξής του στην Ελλάδα και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα είναι στο ΟΑΚΑ μαζί με τον Βλάση Τσάκα το Σάββατο (22/06) για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη. Μάλιστα οι πληροφορίες του Onsports αναφέρουν πως αν δεν υπήρχε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ίσως ο πρίγκιπας να έφτανε στην Ελλάδα ακόμα και την Πέμπτη (20/10) για να τελειώσει νωρίτερα με τις υπογραφές και τα διαδικαστικά.

Όσο για τις τελευταίες εξελίξεις και τις χθεσινές δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από την πλευρά του Σαουδάραβα πρίγκιπα. Με την ουσιαστική παραδοχή του υπουργού ότι θα υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για να βοηθήσει την επένδυση του Σουλτάν Αλ Σαούντ, τον έχει ικανοποιήσει απόλυτα για δυο λόγους.

Ο πρώτος είναι φυσικά πως θα μπορέσει χωρίς προβλήματα να πάρει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη και να γίνει «αφεντικό» της ΠΑΕ, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και τα άλλα του σχέδια για επενδύσεις στην Ελλάδα και εκτός ποδοσφαίρου, που είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό στην οικονομία της όλης υπόθεσης.

Αυτό που λέγεται, πάντως, από το περιβάλλον του πρίγκιπα είναι πως η μπάλα έχει στηθεί στο πέναλτι και δεν υπάρχει περίπτωση αστοχίας.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×