«Θα παλέψουμε ως το τέλος»

Μάχη ως το τέλος για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα δώσει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Τζόρβας κατά τη βράβευσή τους ως MVP της 21ης αγωνιστικής.

Τη βράβευση έκανε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ενώ ο έμπειρος γκολκίπερ αναφέρθηκε στην κούρσα του πρωταθλήματος, το επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και την Εθνική ομάδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Κωνσταντίνου, που αν καταφέρω να φτάσω έστω και στο μέσο της καριέρας του θα είμαι ευτυχισμένος. Είναι τεράστια τιμή για μένα να παίρνω βραβείο από ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία με χρυσά γράμματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε, που όπως είπατε κι εσείς είναι ένα ιδιαίτερο βραβείο γιατί δεν δίνεται εύκολα σε τερματοφύλακες, αλλά από εκεί και πέρα να πω κάτι κοινότυπο, τα βραβεία τα ατομικά έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για τον αθλητή, όσον αφορά τον ίδιο, αλλά νομίζω ότι πιο σημαντικά είναι τα ομαδικά βραβεία, αυτά που σου δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση», δήλωσε αρχικά ο Αλέξανδρος Τζόρβας,

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μάχη του πρωταθλήματος: «Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Πιστεύω ότι θα παλέψουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μειώσουμε την διαφορά και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Εχω πει πολλές φορές, ακόμα και πέρυσι όταν εμείς ήμασταν στο +7, ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει παρά μόνο όταν κριθεί μαθηματικά. Μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, μπορεί να κρύβει κι άλλα πράγματα, γι` αυτό πρέπει να παλέψουμε και να αφοσιωθούμε στην σκληρή δουλειά μέχρι τέλους».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, επισήμανε: «Πηγαίνουμε όπως πρέπει να πηγαίνουμε σε όλα τα ντέρμπι. Εχουμε δύο αγωνιστικές που σίγουρα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του πρωταθλήματος. Πρέπει αυτή την Κυριακή με την ΑΕΚ να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όπως κάναμε στην Τούμπα και να πάρουμε την νίκη».

Για το τι μπορεί να κρίνει τον νικητή στο ντέρμπι: «Τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Νομίζω ότι πολλές φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες και πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι είναι αυτό που μπορεί να κρίνει αυτό το παιχνίδι, αλλά και το επόμενο που έρχεται στο Καραϊσκάκη, αλλά εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε και στα δύο».

Για το αν αυτό το βραβείο είναι μία απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί: «Οχι, αυτό είναι κάτι που δε με αφορά. Ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλει να κλείνει τα αυτιά του και να προσπαθεί σκληρά και εγώ νομίζω ότι αυτό κάνω. Ακόμη κι όταν τα πράγματα ήταν υπέρ μου, εγώ συνέχιζα να δουλεύω σκληρά, όπως έτσι δούλευα όταν υπήρχε και μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ιδιαίτερη προς το πρόσωπο μου. Αυτό δεν είναι κάτι που με πείραζε, γιατί όπως σας είπα αυτό το έχουν περάσει όλοι οι αθλητές και ιδιαίτερα σε θέσεις όπως η δική μου, που είναι πολύ νευραλγική, πολύ ιδιαίτερη και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη».

Για την βράβευση του Ρεχάγκελ: «Εχω μιλήσει κατ’ επανάληψη για τον κ. Ρεχάγκελ. Πραγματικά είμαι πολύ μικρός για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε έναν άνθρωπο, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι ένας άνθρωπος που γνώριζε πως θα μπει στην ψυχοσύνθεση του αθλητή και να του αποσπάσει ότι καλύτερο μπορούσε».

Κλείνοντας, έστειλε και το μήνυμα του στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Να είναι υπομονετικοί και να στηρίζουν την ομάδα».

Για την ανάδειξη του Τζόρβα ως MVP, ο Βασίλης Κωνσταντίνου είπε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι χαρά μου να βραβεύω έναν τερματοφύλακα που ειδικά αυτή η θέση είναι τόσο θεαματική, τόσο υπεύθυνη και τόσο καλή και χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο Αλέξης τράβηξε τόσα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και είχε το σθένος και την δύναμη να επανέλθει και να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί γι` αυτή την μεγάλη του πορεία στον Παναθηναϊκό που έχει πολλά ακόμα να δώσει και στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×