Οι... εμπειρίες του Μάτος

Τα 27 του χρόνια συμπλήρωσε την Πέμπτη ο Μαρσέλο Μάτος, ο οποίος σε συνέντευξή του σε βραζιλιάνικη ομάδα επισήμανε πως έχει αποκτήσει πολλές εμπειρίες νωρίς στη ζωή του.

«Οταν λέω στον κόσμο την ηλικία μου, ξαφνιάζονται. Πάντα σκέφτονται ότι είμαι 30 ετών. Μάλλον επειδή μου έχω ζήσει πολλά σε μικρή ηλικία», τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος και μάλλον έχει δίκιο, καθώς στην καριέρα του μέχρι τώρα έχει κάνει αρκετά πράγματα.

Στα 18 του έφυγε από τη Μιρασόλ για μια ομάδα στην Ιαπωνία και για έναν χρόνο έζησε εκεί μόνος του, προσπαθώντας να προσαρμοστεί με τη γλώσσα, την κουλτούρα και την τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Βραζιλία και κέρδισε το 2005 το πρωτάθλημα με την Σάο Καετάνο Παουλίστα και τον επόμενο χρόνο, σε ηλικία 21 ετών, έγινε αρχηγός της πρωταθλήτριας Βραζιλίας Κορίνθιανς, στην οποία έπαιζαν οι Τέβες, Κάρλος Αλμπέρτο και Ρότζερ. Στα 22 του παντρεύτηκε και τώρα φροντίζει την 12χρονη θετή κόρη του, Λάουρα και τον τρίχρονο γιο του Μαρσέλο Αντόνιο.

Ο Μάτος παραδέχεται ότι τα όσα έχει ζήσει τον έχουν βοηθήσει να ωριμάσει σαν ποδοσφαιριστής. «Πάντα ήμουν πολύ υπεύθυνος σαν άνθρωπος. Από τα 15 μου έφυγα από το σπίτι μου για να παίξω ποδόσφαιρο κι έπρεπε να αναλάβω πολλές υποχρεώσεις. Από μικρός σκεφτόμουν να δημιουργήσω οικογένεια και το γεγονός ότι έχω ζήσει τόσα πράγματα μικρός, με βοήθησε στο να διαμορφώσω τον χαρακτήρα μου», τόνισε ο μέσος της Μποταφόγκο, ο οποίος ανήκει στον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, ο Μάτος φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην βραζιλιάνικη ομάδα, έστω κι αν το καλοκαίρι λήγει ο δανεισμός του και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο ρόστερ των «πράσινων».

«Μοιράζομαι το ρόλο του αρχηγού με δύο έμπειρους παίκτες, όπως είναι ο Τζέφερσον και ο Λόκο Αμπρέου. Στόχος μας είναι να διατηρούμε την ηρεμία στην ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ειδικά στην αρχή της χρονιάς που η ομάδα θέτει τους στόχους της, ενώ έχουμε και πολλά καθήκοντα μέσα στο γήπεδο. Επίσης πρέπει να βοηθάμε στην καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα», ανέφερε ο 27χρονος άσος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×