Πέρασμα τίτλου η Λιβαδειά!

Τη δυνατότητα να αυξήσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στο + 8 και να περιμένει... άνετος το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με τον ΠΑΟΚ έχει ο Παναθηναϊκός που δοκιμάζεται στη Λιβαδειά. Το κρητικό ντέρμπι Εργοτέλης-ΟΦΗ και η μάχη επιβίωσης ανάμεσα σε Κέρκυρα και ΠΑΣ συμπληρώνουν το μενού του Σαββάτου.

Με τρία πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια ανοίγει το Σάββατο (04/02) η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Super League. Τα πιο κρίσιμα είναι αυτά του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό και της Κέρκυρας με τον ΠΑΣ, αλλά ιδιαίτερη αξία λόγω εντοπιότητας έχει και το Εργοτέλης-ΟΦΗ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΦΗ (17.15, Novasports 2)

Τα δύσκολα παιχνίδια συνεχίζονται για τον Εργοτέλη που μετά τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, τίθεται αντιμέτωπος με τον συμπολίτη ΟΦΗ από τον οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο (1-0) πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση. Στα ματς που προηγήθηκαν, η συγκομιδή των «κίτρινων» ήταν μόλις ένας βαθμός, κάτι που καθιστά ως επιτακτική ανάγκη τη νίκη στο σημερινό ντέρμπι.

Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν πέρασε και ιδιαίτερα ευχάριστη εβδομάδα λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων. Για το δύσκολο αλλά και ιδιαίτερο παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Χίμπλινγκερ και Μπουχαλάκη, όπως επίσης και στους τραυματίες Τζούνιορ και Σασιασβίλι. Πρωτοεμφανιζόμενος σε αποστολή του Εργοτέλη είναι ο νεαρός Μπρούνο-Χαλκιαδάκης.

Η αποστολή του Εργοτέλη

Πίρσον, Καβουσάκης, Τζανακάκης, Γιαλούσης, Σαρρής, Χρυσοφάκης, Ολίσε, Γιοβάνοβιτς, Κουτσιανικούλης, Μπέτο, Φραγκουλάκης, , Ρέντζας , Κανδηλάκης, Καρέλης, Μπρούνο – Χαλκιαδάκης, Κυριακίδης, Κατσικοκέρης, Δάρλας, Μπούντιμιρ, Χαντί, Λεάλ.

Κρατώντας ανέπαφη την εστία του για τρία διαδοχικά παιχνίδια και κατακτώντας ισάριθμες νίκες, ο ΟΦΗ σκαρφάλωσε αθόρυβα στην 5η θέση στην οποία ισοβαθμεί με την Ξάνθη. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου κάνει όνειρα πεντάδας και Ευρώπης παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και η όρεξη έχει ανοίξει σε όλους.

 Η επίσκεψη στο γνώριμο Παγκρήτιο δεν θα είναι σίγουρα εύκολη για τον ΟΦΗ, ωστόσο η έτερη ομάδα του Ηρακλείου γνωρίζει ότι με μία ακόμα νίκη, δεν αποκλείεται να βρεθεί και μόνη στην 5η θέση, δεδομένου ότι η Ξάνθη έχει δύσκολη αποστολή την Κυριακή κόντρα στον Αρη. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα χωρίς απρόοπτα κι έτσι οι μοναδικοί που θα απουσιάσουν είναι οι τραυματίες Μπόντορ και Μάντζιος.

Η αποστολή του ΟΦΗ

Βεζυρίδης, Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Μονιάκης, Βάντο, Ζαχαράκης, Γεωργίου, Ζορμπάς, Ουκάρ, Πίτσος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Ζόρντι Λόπεζ, Χόρχε Λόπεζ, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Σίσιτς, Παπουλής, Καμπάνταης

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17.15, Novasports 3)

Στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται πλέον η Κέρκυρα η οποία είδε τον σημερινό της αντίπαλο να την βάζει από κάτω, έπειτα από τη δική της ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και την επικράτηση του ΠΑΣ επί του Παναιτωλικού. Δεδομένου δε ότι μακριά από την έδρα της δεν έχει ακόμα πανηγυρίσει νίκη, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο κρίσιμο είναι το σημερινό παιχνίδι τόσο για τους βαθμούς όσο και για την ψυχολογία της.

Οι Φαίακες θα επιδιώξουν να κατακτήσουν το τρίτο τρίποντο της σεζόν έχοντας για πρώτη φορά στην αποστολή τους τον Γιάννη Καραλή, αλλά και έπειτα από πολύ καιρό στη διάθεση του Γκράθια, τον Δημήτρη Κοντοδήμο. Υπάρχει βέβαια και μια σημαντική απώλεια, καθώς ο Γκουστάβο έχει υποστεί θλάση και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Η αποστολή της Κέρκυρας

Μαρτίν, Ερίθε, Γιάντσης, Ηλιάδης, Αναστασόπουλος, Αγρίτης, Σακελλαρίου, Μπάρκογλου, Μαϊστόροβιτς, Γραμμόζης, Βενέτης, Όσμαν, Μίχος, Καλαντζής, Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Ιωάννου, Καραλής.

Από το ματς του πρώτου γύρου με την Κέρκυρα, στις 2 του περασμένου Οκτώβρη, μέχρι αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό είχε να γευτεί ο ΠΑΣ τη χαρά της νίκης. Ο Βίλα, ωστόσο, λύτρωσε τους Γιαννιώτες οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κέρκυρα με πολύ καλή ψυχολογία, αλλά και ένα νέο πρόσωπο. Ο λόγος για τον νεοαποκτηθέντα Ελβετοϊταλό μέσο Ζαμπρέλα (δανεικός από τη Σιόν), τον οποίο συνοδεύουν πολύ καλές συστάσεις.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης έχει και μία επιπλέον λύση για το κρίσιμο παιχνίδι με τους Φαίακες, καθώς υπολογίζει πλέον και τον Μπεσέρα που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του. Εκτός αποστολής, αντίθετα, έμεινε ο Βίλα (τιμωρημένος), αλλά και οι Τζημόπουλος, Ταμπάσης, Κυριάκος, Κείτά, Οικονόμου και Γιάκος.

Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα

Κηπουρός, Φέγκρους, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Ζαραδούκας, Ανδράλας, Ντε Βινσέντι, Λίλα, Πατσατζόγλου, Γεωργίου, Σκούφαλης, Μπεσέρα, Τζάνης, Μπακαγιόκο, Ζαμπρέλα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19.30 Novasports 1)

Επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη έχει συμπληρώσει ο Λεβαδειακός, ο οποίος πρέπει σύντομα να αρχίσει να φορτσάρει, αν δεν θέλει να χάσει το τρένο της παραμονής. Σε αυτό το διάστημα μάζεψε μόλις έναν βαθμό και βέβαια βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι Βοιωτοί κλείνουν σήμερα έναν κύκλο με πολύ δύσκολους αγώνες, καθώς μετά το πρόγραμμα γίνεται πιο προσιτό. Αν όμως τον κλείσουν και με μια… βαρύγδουπη νίκη, θα έχουν πολλαπλά οφέλη.

Η προετοιμασία για το ματς με τον Παναθηναϊκό έγινε μετ’ εμποδίων τις τελευταίες ημέρες λόγω των κάκιστων καιρικών συνθηκών και ενδεικτικό είναι ότι ο Γιώργος Παράσχος και οι ποδοσφαιριστές του έφτασαν να κάνουν προπόνηση ακόμα και σε γήπεδο μπάσκετ! Παρόλα αυτά, το κλίμα στην ομάδα παραμένει καλό και όλοι δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν δύσκολοι τη ζωή του αντιπάλου. Από το σημερινό παιχνίδι θα απουσιάσουν οι τραυματίες Παπαδόπουλος και Μαχαίρας, καθώς επίσης και ο τραυματίας Λισγάρας.

Η αποστολή του Λεβαδειακού

Στρατηλάτης, Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Ιωάννου, Νικολακάκης, Κουτσόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Ναπολεόνι, Βιάνα, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Ζαουί, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου, Πόποβιτς

Κομβικό είναι για τον Παναθηναϊκό το σημερινό παιχνίδι σε ό,τι αφορά στη μάχη του τίτλου. Ενδεχόμενη νίκη θα φέρει τους «πράσινους» στο +8 από τον Ολυμπιακό που την Κυριακή δοκιμάζεται στην Τούμπα και δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος για το τρίποντο. Το «τριφύλλι» έχει… ανθίσει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τρέχει νικηφόρο σερί έξι αγώνων, στους πέντε εκ των οποίων επικράτησε 1-0. Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες του Φερέιρα είχαν μεγαλύτερο… οίστρο, ήταν το πρόσφατο με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (3-0).

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας με μία σημαντική απουσία. Ο Σεμπάστιαν Λέτο, πρώτος σκόρερ και εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της φετινής πορείας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έμεινε εκτός αποστολής. Το ίδιο συνέβη και με τον Καραγκούνη που υποφέρει από ίωση, όχι όμως και με τον Κουίνσι που βρίσκεται ανάμεσα στους 20 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή. Στη σημερινή «μάχη» της Λιβαδειάς, οι «πράσινοι» θα έχουν έναν εχθρό και έναν σύμμαχο. Εχθρός τους, όπως και του Λεβαδειακού, θα είναι ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, σύμμαχος, όμως, είναι η παρουσία περίπου 800 οπαδών τους στις εξέδρες. Εκτός από τον Λέτο και τον Καραγκούνη, στην Αθήνα έμειναν και οι Νίνης, Ρούντολφ, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Ταμπάκης και Φουρλάνος.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού

Καρνέζης, Καπίνο, Κοτσόλης, Λαγός, Βύντρα, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον, Τοτσέ, Πετρόπουλος, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×