Μποτσιβάλης: «Πιο εύκολο στην Football League» (video)

Το «παζάρι» των διαπραγματεύσεων για να παραμείνει ο Ολυμπιακός Βόλου στην Super League θα συνεχίσει για τουλάχιστον ακόμη δέκα ημέρες ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος ωστόσο για πρώτη φορά είπε ξεκάθαρα ότι η θεσσαλική ομάδα είναι πιο εύκολο να αγωνισθεί στην Football League.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου παραχώρησε σήμερα (31/05) συνέντευξη Τύπου για το θέμα της αδειοδότησης που «καίει» τη θεσσαλική ΠΑΕ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μποτσιβάλης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με την ΕΠΟ, τονίζοντας ότι έχει λάβει δεσμεύσεις από τον πρόεδρό της, Σοφοκλή Πιλάβιο, ότι η ομάδα θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν σε επαγγελματική κατηγορία.

Ακόμη, επισήμανε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για να παραμείνει ο Ολυμπιακός Βόλου στη Super League, όμως κατέστησε σαφές ότι «είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο», δηλώνοντας παράλληλα ότι «είναι πιο εύκολο να πάμε στην Football League»!

Τέλος, από την ΠΑΕ έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει τις προσπάθειές του στην UEFA, μέσω του νομικού του εκπροσώπου στην Ελβετία, κ. Μιχάλη Μιτζικό, σχετικά με την καταγγελία των Βολιωτών κατά της ΕΠΟ για παραβίαση του αυτοδιοίκητου.
 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης στη σημερινή (31/05) συνέντευξη Τύπου:

«Υπάρχουν τεχνικές και νομικές δυσκολίες, οι οποίες πιστεύω να ξεπεραστούν. Περιμένουμε να πάρουμε το χαρτί από την ΕΠΟ για να κάνουμε την ομάδα. Είναι τεχνικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Δεν είμαστε σίγουροι για κάτι. Πιο εύκολο είναι να πάμε στην Football League. Εγώ τουλάχιστον ακόμη θα κρατήσω και θα το προσπαθήσω για τη Super League, χωρίς βέβαια να χάσουμε το δικαίωμα να πάμε στην Football League. Άρα η γραμμή μου είναι να κρατήσω έστω δέκα ημέρες ακόμη το “παζάρι” για τη Super League και μετά έχει ο θεός…

Τις προθέσεις αυτές τις έχω εκφράσει και στην ΕΠΟ. Το μόνο που ζητάω και θέλω είναι πολιτική παρέμβαση, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου κόπηκε από πολιτική παρέμβαση και πρέπει να δοθεί πολιτική λύση.

Με βάση τη νέα τροπολογία έχουμε δικαίωμα να μπούμε σε πρωτάθλημα. Αν δεν υπήρχε αυτή η τροπολογία θα πηγαίναμε μόνο με δικαστική απόφαση. Αν πάμε με δικαστική απόφαση ξεχνάμε το πρωτάθλημα 2012-13, άρα γεια σας!
Εγώ πιστεύω μόνο στη  διαπραγμάτευση και στην πίεση όλων των τοπικών φορέων και επιμελητηρίων. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε. Θα τους χρειαστούμε στην ΕΠΟ. Κάποιες προσωπικές δεσμεύσεις δεν μπορούμε να τις πούμε, δεν θέλουμε να τους... αδειάσουμε, γιατί έχουμε εχθρούς.

Ξαναλέω ότι είναι δύσκολο, όμως, όχι και ακατόρθωτο. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον αγώνα της Super League. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Αυτό δεν θα το αποφασίσω εγώ, δεν θα πάρω όλο το βάρος πάνω μου. Έχω μιλήσει με το Δ.Σ., θα μιλήσω και με ορισμένους φορείς του Βόλου, για να είμαι προετοιμασμένος αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε για τη Super League.

Το βάρος είναι πολύ μεγάλο να εγκαταλείψω έναν αγώνα, γιατί είναι τεράστια η διαφορά της Super League με την Football League.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

Για το αν μιλάει για υπαναχώρηση του Ολυμπιακού Βόλου, που σημαίνει Football League, και αν υπάρχουν εγγυήσεις για να αγωνισθεί εκεί:

«Εάν μιλούσαμε για υπαναχώρηση, τότε θα ήμασταν στη Δ’ ή στη Γ’ Εθνική. "Σφίγγουν" οι ημέρες και τα περιθώρια είναι λίγα και η ομάδα πρέπει να παίξει, αλλά το θέμα είναι σε ποια κατηγορία θα παίξει.
Δεν εγκαταλείπω την ιδέα, αλλά αν φτάσουμε στο μηδέν, δεν μπορώ να ασκήσω τα δικαστικά δικαιώματα, γιατί πάμε μακριά. Ήδη το διοικητικό εφετείο δεν γίνεται λόγω εκλογών. Φτάνεις στο Σεπτέμβριο και γεια σας…».

Για την έγκριση μετόχων: «Η αίτηση για την έγκριση μετόχων έχει γίνει από τον Αύγουστο 2011 και τη θεωρώ δεδομένη. Δεν μου είπαν ότι απορρίπτεται. Η έγκριση μετόχου είναι από πέρυσι».

Για το αν θα πάει το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ: «Για κάτι άλλο έχει δεσμευτεί ο κ. Πιλάβιος, αλλά δεν μπορώ να σας το πω».

Για το αν είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει σε κάποια κατηγορία: «Ναι, είναι σίγουρο ότι θα παίξει σε κάποια κατηγορία».

Για το αν θα παραμείνει πρόεδρος, αν η ομάδα δεν καταφέρει να έχει «συμμαχίες»: «Ναι».

Για το αν θα καταθέσει αγωγές, αν δεν πάρει το χαρτί από την ΕΠΟ: «Ή θα πάμε και θα πούμε ότι θα ζητήσουμε αποζημιώσεις ή δεν θα χρειάζεται να γίνονται αγωγές».

Γιατί δεν στέλνει ο κ. Πιλάβιος το χαρτί της ΕΠΟ στην ΕΕΑ: «Εμείς μέσα στην άλλη βδομάδα, αν δεν έχουμε κάτι στα χέρια μας, θα γίνουν κινητοποιήσεις είτε είναι νομικής φύσεως είτε είναι στήριξης από όλον τον κόσμο. Να κατεβούμε κάτω, όλοι οι πολιτικοί φορείς.

Από την ΕΠΟ και τον κ. Πιλάβιο πήραμε τη δέσμευση ότι θα παίξουμε σε επαγγελματική κατηγορία και ότι θα μας δώσει χαρτί. Ο δικηγόρος μας είναι εκεί για να το πάρει. Λέμε ότι θέλουμε το χαρτί».

Για την καταγγελία του Ολυμπιακού Βόλου κατά της ΕΠΟ στην UEFA για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου:

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει τις προσπάθειές του, μέσω του νομικού του εκπροσώπου στην Ελβετία, κ. Μιχάλη Μιτζικό.

Έπειτα από ανταλλαγή αλληλογραφίας με τις Πειθαρχικές Υπηρεσίες της UEFA, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου επέμενε στην καταγγελία του, η UEFA όρισε επίσημα Πειθαρχικό Επιθεωρητή στο πρόσωπο του Ζεάν Σαμουέλ Λεμπά με εντολή να συντάξει αναφορά για την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου. Έκτοτε συνεχίζεται η αλληλογραφία και η αποστολή νέων στοιχείων που προκύπτουν για τη στήριξη των θέσεων της θεσσαλικής ομάδας.

Μάλιστα, ο Πειθαρχικός Επιθεωρητής έχει ζητήσει εγγράφως μεταφράσεις από τα στοιχεία που καταθέτει ο Ολυμπιακός Βόλου.

Η σύνταξη της αναφοράς από τον Πειθαρχικό Επιθεωρητή θα αποσταλεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής για να αποφασίσει σε πρώτο βαθμό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×