Μαχαιρίδης στο Onsports: «Απόλυτο φαβορί ο ΠΑΟΚ» (photos)

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Μονάχα στα χαρτιά «κουβαλάει» τον συγκεκριμένο τίτλο η αναμέτρηση των Δικεφάλων (ΠΑΟΚ- ΑΕΚ) στην Τούμπα, σύμφωνα με όσα καταθέτει στο Onsports, ο παλαίμαχος παίκτης των δύο ομάδων και πρώτος Έλληνας - άλλοτε - «αετός» της Μπενφίκα, Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης.

Για να θυμούνται οι παλιές και να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές, ο 39χρονος σήμερα «Ντάφι», όπως είναι το προσωνύμιο που τον συνοδεύει από τα χρόνια που φορούσε κοντό παντελονάκι και παπούτσια με καρφιά, τον Γενάρη του 2000, έγραψε το όνομά του στον κατάλογο των «υπερήφανων πωλήσεων» του Γιώργου Μπατατούδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο τότε μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» αναζητούσε απεγνωσμένα έσοδα και μαζί με τον Αιγύπτιο Σάμπρι έστειλε πακέτο (έναντι 1,2 δις δραχμές) και τον Μαχαιρίδη στη Λισαβόνα, δεδομένου πως αμφότεροι είχαν «γυαλίσει» στον τεχνικό των «αετών» Γιουπ Χάινκες.

Ο Μαχαιρίδης που δεν ασχολείται πλέον επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και έχει μία ιδιωτική επιχείρηση στην Χαλκιδική, χαρακτηρίζει απόλυτο φαβορί τον ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα με την ΑΕΚ και καταρρίπτει τον χαρακτήρα του ντέρμπι.

Συγχρόνως, σχολιάζει την φετινή πορεία των δύο ομάδων, υποστηρίζει πως θα΄ναι κατόρθωμα για την Ενωση η εξασφάλιση της παραμονής στην Super League, ενώ βάζει την λέξη «ακατόρθωτη», δίπλα από τον στόχο της υπέρβασης του ΠΑΟΚ και της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος.

- Ντέρμπι στην Τούμπα μονάχα στα χαρτιά ή και στο χορτάρι κατά τη διάρκεια του αγώνα;

«Η ΑΕΚ έδειξε να βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Προσωπικά και με βάση όσα έχω παρακολουθήσει, θεωρώ ότι διανύει την χειρότερη χρονιά στην ιστορία της.

Θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, εάν στο τέλος καταφέρει να μην μπλέξει σε περιπέτειες και εξασφαλίσει την παραμονή στην Super League. Μεγάλες προσθήκες δεν μπορούν πλέον να γίνουν στο έμψυχο δυναμικό της, ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως εύκολο παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ να κατεβαίνει με τον τίτλο του φαβορί.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ανεβασμένος ψυχολογικά και αγωνιστικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια και ο ερχομός του νέου μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη, έχουν φέρει έναν νέο… αέρα στην ομάδα, κάτι που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών.

Όλα αυτά λοιπόν με κάνουν να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έρχεται με ελλείψεις στην Τούμπα και μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθε σε συμφωνία με το νέο της προπονητή.

Εδώ δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι ασφαλώς και δεν ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο Βαγγέλης Βλάχος για την άσχημη εικόνα της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος δούλεψε με το υλικό που είχε στα χέρια του και το ίδιο καλείται να κάνει τώρα και ο Εβαλντ Λίνεν, χωρίς να΄ ναι φυσικά θαυματοποιός. Παραδοσιακά η αλλαγή προπονητή βοηθάει στην αλλαγή και ανόρθωση της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών, ωστόσο δεν κάνει θαύματα από μόνη της».

«Πλήγμα η απουσία έμπειρων παικτών στη φετινή ΑΕΚ»

- Σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει την απόδοση των νεαρών και άπειρων παικτών της ΑΕΚ η «καυτή» ατμόσφαιρα που συνηθίζουν να δημιουργούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα;

«Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια εκ των προτέρων. Σίγουρα η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, στερείται εμπειριών και παραστάσεων από σκληρές έδρες. Όσο ταλέντο και να΄χουν το άσχημο για αυτούς είναι πως δεν υπάρχει ένας κορμός βασικών και έμπειρων συμπαικτών οι οποίοι θα τους καθοδηγήσουν στα δύσκολα, θα μπουν μπροστά και θα τραβήξουν το κάρο από την λάσπη.

Κι εγώ όταν ήμουνα νεαρός και έπαιζα, θυμάμαι να επιζητώ την καθοδήγηση και τη βοήθεια των έμπειρων συμπαικτών μου. Είναι πλήγμα η απουσία έμπειρων και ικανών παικτών από τη φετινή ΑΕΚ».

- Σε βρίσκει σύμφωνο η άποψη πως και η τύχη έχει γυρίσει την πλάτη στην ΑΕΚ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος…

«Ασφαλώς. Σίγουρα άξιζε τη νίκη σε ένα δύο παιχνίδια, όπου η τύχη της έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Μάλιστα θα έλεγα ότι με ένα δύο καλύτερα αποτελέσματα τις πρώτες αγωνιστικές οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ θα αποκτούσαν αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη σιγουριά στα πατήματά τους, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει με την επίσης νεανική ομάδα του Πανιωνίου».

«Ο Λίνεν θα βελτιώσει την ψυχολογία, δεν θα κάνει θαύματα στην ΑΕΚ»

- Θεωρείς καλή λύση τον Εβαλντ Λίνεν για τον πάγκο της ΑΕΚ, έπειτα από το πρόωρο «διαζύγιο» με τον Βαγγέλη Βλάχο;

«Πρόκειται για έναν τεχνικό γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας και αυτό είναι που παίζει σημαντικό ρόλο. Από κει και πέρα, προσωπικά περιμένω λίγες θεαματικές αλλαγές σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού το μεγαλύτερο βάρος όπως είναι φυσιολογικό άλλωστε θα πέσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση, στην βελτίωση και ανόρθωση της ψυχολογίας».

- Περίμενες ποτέ ότι η ΑΕΚ θα φτάσει στο σημείο να είναι ουραγός της βαθμολογίας;

«Σε καμία περίπτωση. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ΑΕΚ θα βρίσκεται στην τελευταία θέση, αλλά και πως δεν θα υπάρχουν στο ρόστερ της 5-6 έμπειροι και πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές.».

«Ρεαλιστικός στόχος η δεύτερη θέση για τον ΠΑΟΚ»

- Τι γεύση σου αφήνει ο φετινός ΠΑΟΚ; Είναι ικανός να διεκδικήσει την υπέρβαση και να παραμείνει ζωντανός μέχρι το φινάλε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

«Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται όπως ακριβώς τον περίμενα. Σοβαρός και πειθαρχημένος στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις ομάδες του Γιώργου Δώνη. Πρόκειται για έναν αξιολογότατο τεχνικό ο οποίος αρέσκεται στο μοντέρνο ποδόσφαιρο και στην ανάδειξη νεαρών παικτών.

Νομίζω ότι τον αδίκησε κατάφωρα η πρόωρη απομάκρυνσή του από την ΑΕΚ, δεδομένου πως σε όσες ομάδες και εάν εργάστηκε, παρουσίασε σημαντικό έργο.

Με τις απαραίτητες προσθήκες τον Ιανουάριο, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει με πολλές και ρεαλιστικές πιθανότητες την 2η θέση και την συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League.

Κατά την γνώμη μου, τον χωρίζει μεγάλη απόσταση από τον Ολυμπιακό που διαθέτει πληθώρα ποιοτικών και έμπειρων παικτών και είναι ξεκάθαρα το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος».

- Ποιο παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ παραμένει πιο έντονα αποθηκευμένο στη μνήμη σου;

«Το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ τον Γενάρη του 1997 στην Τούμπα. Ηταν το δεύτερο παιχνίδι που ξεκινούσα βασικός στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και είχα πραγματοποιήσει μία πολύ καλή εμφάνιση σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα».

- Ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις από την ποδοσφαιρική θητεία στους δύο Δικεφάλους;

«Στην ΑΕΚ η καλύτερη στιγμή ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό τον Απρίλη του 1997. Με τον ΠΑΟΚ δεν ξεχνιέται η μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα μέσα στο ΄Ντα Λουζ΄ που δυστυχώς όμως δεν εξαργυρώθηκε με την πρόκριση, αφού αποκλειστήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι».

Μαχαιρίδης στο Onsports: «Απόλυτο φαβορί ο ΠΑΟΚ» (photos)
Μαχαιρίδης στο Onsports: «Απόλυτο φαβορί ο ΠΑΟΚ» (photos)
Μαχαιρίδης στο Onsports: «Απόλυτο φαβορί ο ΠΑΟΚ» (photos)
Μαχαιρίδης στο Onsports: «Απόλυτο φαβορί ο ΠΑΟΚ» (photos)
Μαχαιρίδης στο Onsports: «Απόλυτο φαβορί ο ΠΑΟΚ» (photos)
Μαχαιρίδης στο Onsports: «Απόλυτο φαβορί ο ΠΑΟΚ» (photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×