Καλλονή: Την «πλήγωσε» το ΟΑΚΑ

Οι «νεοφώτιστοι» στη Super League δεν εκμεταλλεύτηκαν όσο θα ήθελαν την έδρα τους αγωνιζόμενοι στην Αθήνα, λόγω των έργων που δεν έλεγαν να τελειώσουν στον Ταρλά

Όταν μια ομάδα καταφέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της να κερδίσει μια θέση στη Super League, τότε εκτός από το πρεστίζ και το οικονομικό όφελος θα πρέπει να συνυπολογίζεται και η ευκαιρία των φιλάθλων της να δουν από κοντά τα αστέρια του πρωταθλήματος και τις πρωτοκλασάτες ομάδες της Ελλάδας. Ωστόσο, αυτή τη χαρά στερήθηκαν οι φίλοι της Καλλονής, που αγωνιζόταν ως «γηπεδούχος» στο ΟΑΚΑ, κάτι που την… πλήγωσε βαθμολογικά βάζοντάς την σε «περιπέτειες».

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη λοιπόν ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα χρησιμοποιώντας το ΟΑΚΑ προσωρινά, όπως θεωρούνταν τότε, ως έδρα μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες στο γήπεδο του Ταρλά στη Λέσβο. Όμως επειδή στην Ελλάδα έχει γίνει πλέον κανόνας το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», η Καλλονή τελείωσε το πρωτάθλημα χωρίς να δώσει ούτε έναν αγώνα στη φυσική της έδρα, κάτι που είχε αντίκτυπο, όπως είναι φυσικό και στη βαθμολογική της επίδοση.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Μυτιλήνης μέτρησε συνολικά 7 εντός έδρας ήττες, που αποτελεί τη χειρότερη επίδοση στη φετινή Super League, ενώ παραχώρησε και 2 ισοπαλίες. Έτσι, κατάφερε να πάρει συνολικά 8 φορές τη νίκη στο ΟΑΚΑ έχοντας περισσότερους εντός έδρας βαθμούς (26) μόνο από τους Άρη (13), Βέροια (23), Εργοτέλη (23), Απόλλων (25), παλεύοντας για την παραμονή της μέχρι και δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ενδεικτικά οι επιδόσεις της «γηπεδούχου» Καλλονής:
8 νίκες - ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Άρης, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Πανθρακικός
2 ισοπαλίες - Εργοτέλης, Απόλλων
7 ήττες - Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Βέροια, Αστέρας Τρίπολης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×