Βέροια: La… Ημαθία (photos)

Η άφιξη των Γκρανέρο και Ερνάντεθ στην «βασίλισσα του Βορρά» της έχει δώσει… λάτιν άρωμα, που την έχει φέρει στην πρώτη πεντάδα της Super League

Σε… ισπανικούς ρυθμούς πορεύεται από το καλοκαίρι του 2014 η Βέροια μιας και οι διοικούντες έδωσαν τα… κλειδιά της ομάδας στους Χοσέ Γκρανέρο και Κίκε Ερνάντεθ που ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία και καθήκοντα τεχνικού διευθυντή, αντίστοιχα. Έτσι, όπως ήταν φυσικό αμφότεροι κινήθηκαν για την ενίσχυση της ομάδας σε… γνωστά (τους) μονοπάτια. Η ισπανική αγορά λοιπόν άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της και μέσω των επαφών που έχουν αμφότεροι, το ρόστερ της Βέροιας ξεκίνησε να μιλάει ισπανικά κατά το 1/3!

Από εκεί που η «βασίλισσα του Βορρά» είχε στις τάξεις της την σεζόν 2013-14 μόλις 2 Ισπανούς (Πέρεθ, Λόπεζ), ένα χρόνο μετά βρέθηκε με 7 συμπατριώτες τους και 2 Αργεντινούς στο έμψυχο δυναμικό της. Βέβαια, τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπώρησαν αρκετούς από τους νεοαποκτηθέντες δεν επέτρεψαν στον Γκρανέρο να τους έχει στη διάθεσή του στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού της Super League.

Ωστόσο οι 5 εξ αυτών αποτελούν βασικά στελέχη της ενδεκάδας κι έχουν σημαντικότατη συμβολή στην πορεία του συλλόγου της Ημαθίας που «φιγουράρει» στην 5η θέση με 25 βαθμούς. Πλέον ο πρωταρχικός στόχος της εξασφάλισης της παραμονής έχει επιτευχθεί και όσο περνούν οι αγωνιστικές με την ομάδα να βρίσκεται στα… ψηλά πατώματα, γίνονται όλο και πιο έντονες οι φιλοδοξίες και τα όνειρα που περιλαμβάνουν συμμετοχή στα πλέι οφ.

Αναλυτικά οι Ισπανοί της σεζόν 2013-14:

Παίκτης: Συμμετοχές/Γκολ

Πέρεθ: 1/0

Λόπεζ: 3/0

Όσο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η κατάσταση έχει ως εξής:

Παίκτης: Συμμετοχές/Γκολ

7 Ισπανοί

Ραούλ Μπράβο: 12/1

Καταλά: 3/0

Βάσκες: 11/0

Μαλόν: 10/0

Μαντζέκ: 1/0

Εσπάρθα: 3/0

Τζινάρ

2 Αργεντίνοι

Κάμπορα: 14/5

Μπατιόν: 11/1

Βέροια: La… Ημαθία (photos)
Βέροια: La… Ημαθία (photos)
Βέροια: La… Ημαθία (photos)
Βέροια: La… Ημαθία (photos)
Βέροια: La… Ημαθία (photos)
Βέροια: La… Ημαθία (photos)
Βέροια: La… Ημαθία (photos)
Βέροια: La… Ημαθία (photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×