Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1: Η κριτική των «ερυθρόλευκων»

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό σε λίγες μέρες, μια και μετά το 2-0 από την Ντνίπρο στην Ουκρανία, έχασε 2-1 στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το Onsports σας παρουσιάζει τη βαθμολογία των «ερυθρόλευκων».

Οι Πειραιώτες έφυγαν από το «Απ. Νικολαΐδης», χωρίς βαθμολογικά οφέλη, είδαν την διαφορά από τους «πράσινους» να μειώνεται στους τρεις βαθμούς και πλέον νιώθουν «καυτή» την… ανάσα του «τριφυλλιού» στη «μάχη» για τον τίτλο.

Διαβάστε τη βαθμολογία των παικτών του Ολυμπιακού:

Ρομπέρτο 6
Ο Ισπανός προερχόταν από την άσχημη εμφάνιση στην Ουκρανία με την Ντνίπρο και κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να δώσει… απαντήσεις, μια και φέρει ευθύνη για την αντίδρασή του στο πρώτο τέρμα που δέχονται οι Πειραιώτες, ενώ στο δεύτερο, είδε τον Πέτριτς να βγαίνει απέναντί του και δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Ελαμπντελαουί 6
Ο Νορβηγός ξεκίνησε θετικά το παιχνίδι, έχοντας βοήθειες από τον Ντουρμάζ που ήταν στην πλευρά του, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος δεν μπήκε καλά, οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με κίνηση από την πλευρά του και στη συνέχεια δεν κατάφερε να βοηθήσει στην ανάπτυξη των Πειραιωτών όταν αναζήτησαν την… αντίδραση.

Σαντάνα 6
Κόντρα στην Ντνίπρο ήταν ίσως από τους αδύναμους… κρίκους στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και έγινε μεγάλη… κουβέντα αν έπρεπε να πάρει μέρος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όμως, ο Βραζιλιάνος πήρε… ψήφο εμπιστοσύνης από τον Περέιρα και τον δικαίωσε, μια και η παρουσία του ήταν καλύτερη από πολλούς συμπαίκτες του.

Σιόβας 5
Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού δεν έκανε καθόλου καλό παιχνίδι. Έχασε πολλές προσωπικές «μάχες» κόντρα στους επιθετικούς του Παναθηναϊκού, ενώ έδειξε πως δεν πατούσε… καλά, κάνοντας πολλά λάθη, ακόμα και χωρίς πίεση, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πιέσουν ψηλά στην άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Μαζουάκου 5
Δεν ήταν από τους καλούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ίσως ήταν ο αδύναμος… κρίκος, μια και το αυτογκόλ του έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους» και από εκείνο το σημείο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, ενώ επηρεάστηκε και δεν βοήθησε την ομάδα του στην προσπάθεια να πιέσουν για το γκολ.

Μανιάτης 5
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγραψε πολλά χιλιόμετρα, ωστόσο, στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, δεν μπόρεσε να «μπει» άμεσα στο παιχνίδι, χάνοντας μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, ενώ δεν κατάφερε να συνεργαστεί αρμονικά με τον Μιλιβόγεβιτς και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σημαντικά προβλήματα στον άξονα.

Μιλιβόγεβιτς 5
Ισχύει ότι και για τον Μανιάτη. Ο Σέρβος, αν και στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες, στο δεύτερο δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις «μάχες» του κέντρου, ενώ φέρει ευθύνη στο δεύτερο τέρμα του Παναθηναϊκού μια και δεν μπόρεσε να έρθει σε… επικοινωνία με τον Σαντάνα, δίνοντας την ευκαιρία στον Πέτριτς να σκοράρει.

Φορτούνης 6
Ο νεαρός άσος κλήθηκε να «παίξει» τον… ρόλο του Ντομίνγκεζ στον άξονα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Τα κατάφερε μέχρι ενός βαθμού, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το «ναυάγιο» των Πειραιωτών και έδωσε την θέση του στον Χάρα, στην προσπάθεια του Περέιρα να αλλάξει την «εικόνα» του Ολυμπιακού.

Ντοσεβί 5
Άλλαξε πλευρά, με την είσοδο του Ντουρμάζ στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό στις επιθέσεις από τα άκρα και έδωσε τη θέση του στο 74’ στον Ντομίνγκεζ, όταν ο Περέιρα θέλησε να πιέσει την εστία του Στιλ.

Ντουρμάζ 6
Ο Σουηδός ήταν από τους λίγους που… ξεχώρισαν για τους «ερυθρόλευκους». Είχε διάθεση στο παιχνίδι του, προκάλεσε μερικά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού, ενώ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 47ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ και να δώσει στους Πειραιώτες το προβάδισμα, δύο λεπτά πριν ο Μαζουάκου στείλει τη μπάλα στην εστία του Ρομπέρτο.

Μήτρογλου 6
Η αλήθεια είναι πως ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να πάρει πολλές μπάλες, όμως, μετά το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια, μια και δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, ενώ στο 70’ η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι, στις δύο στιγμές που απείλησε την εστία του Στιλ.

Χάρα 5
Ο Λατίνος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 65’ στην θέση του Φορτούνη, διάστημα που ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα 1-0 και ο Ολυμπιακός ήθελε να πιέσει για την ισοφάριση. Όμως, η παρουσία του δεν κατάφερε να φύγει από τη μετριότητα.

Ντομίνγκεζ 5
Ο Αργεντίνος μπήκε στο παιχνίδι στο 74ο λεπτό για να αλλάξει την «εικόνα» των «ερυθρόλευκων», αλλά μέχρι τις καθυστερήσεις δεν κατάφερε να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Κατάφερε να μειώσει στο τελευταίο λεπτό, αλλά ουσιαστικά η παρουσία του δεν ήταν θετική.

Αφελάι -
Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός μπήκε στον αγώνα στο 85’ και η παρουσία του δεν μπορεί να κριθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×