Κωνσταντινίδης: «Να ακολουθήσουμε κατά βήμα ένα πλάνο τριετίας»

Για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του πρέπει να ακολουθήσει το πλάνο του, όπως τόνισε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Ο νεαρός άσος μίλησε στους δημοσιογράφους στην Ολλανδία για τα λάθη της περσινής σεζόν, αλλά και το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κωνσταντινίδη:

Ποια είναι η άποψή σου για το νέο τεχνικό τιμ;

«Είναι φιλόδοξοι και νέοι, προσπαθούν να μας μάθουν ένα νέο τρόπο ανάπτυξης, δυστυχώς, είναι πολύ νωρίς τα επίσημα παιχνίδια, αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».

Οι πολλοί τραυματισμοί σε έχουν καταβάλει ψυχολογικά; Πότε θα είσαι έτοιμος;

«Το σημαντικό είναι να μην σε παίρνει από κάτω, προσπαθώ να επιστρέψω σε καλή κατάσταση, ώστε να διεκδικήσω μία θέση στην ομάδα. Στο δεύτερο ευρωπαϊκό ματς θα είμαι έτοιμος. Ψυχολογικά σε επηρεάζουν κάπως οι τραυματισμοί, το ξεπερνάς, όμως, μέσα από την δουλειά. Ακολουθώ μία μεικτή προπόνηση φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης για να μην έχω συχνούς τραυματισμούς, όπως τα τελευταία χρόνια».

Ποια είναι τα αίτια των αποτυχιών την τελευταία τριετία;

«Είναι πολύ δύσκολο να αλλάζει κάθε χρονιά μία ομάδα προπονητή και 15 παίκτες. Έχει έρθει η στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν φταίνε πάντα οι προπονητές και οι παίκτες, όταν δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο είναι αναμενόμενη η αποτυχία. Πρέπει να ακολουθήσουμε κατά βήμα ένα πλάνο τριετίας».

Όταν μιλάς για έλλειψη πλάνου τι εννοείς;

«Πέρυσι το καλοκαίρι όλοι έλεγαν ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, αλλά κανένας δεν την βοήθησε με μεταγραφές. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά δεν υπήρχε πλάνο, έβλεπα απ’ έξω ως τραυματίας την ομάδα και ήμουν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό που έγινε».

Πέρυσι ήταν «άρρωστο» το κλίμα στα αποδυτήρια;

«Πράγματι, πέρυσι κάποιοι παίκτες ίσως έβαλαν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα, αλλά ήρθαν νέοι παίκτες φέτος, ευελπιστούμε να έχουμε κι άλλες προσθήκες με μεταγραφή, ξεχνάμε την περσινή σεζόν και κάνουμε μία νέα αρχή».

Το νέο σύστημα σε ποιο στάδιο το εμπεδώσατε;

«Είναι λίγες οι μέρες για την πλήρη αφομοίωση, αλλά είμαστε σε καλό σημείο και ανεβαίνουμε σε φυσικές δυνάμεις. Όσον αφορά την διαφορά στους ακραίους μπακ, εμένα μ’ αρέσει γενικότερα η επίθεση, αλλά δεν έχει και μεγάλες διαφορές η αρμοδιότητα ενός ακραίου μπακ στο νέο σύστημα σε σχέση με την τετράδα στην άμυνα».

Πώς αντιμετωπίζετε τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς;

«Χρειάζεται πάθος και θέληση γιατί πρέπει να προκριθούμε. Η αντίπαλός μας έχει πολλούς δανεικούς από Ντινάμο Ζάγκρεμπ, οι οποίοι έχουν το κίνητρο και θέλουν να διακριθούν στην Ευρώπη».

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

«Θέλουμε πάντα γεμάτη την Τούμπα. Ο κόσμος δεν ερχόταν πέρυσι στο γήπεδο για τους γνωστούς λόγους. Τους θέλουμε και πάλι κοντά μας για να τους ανταποδώσουμε την στήριξη. Το σημαντικότερο για την νέα χρονιά είναι να αποκτήσουμε αγωνιστική ταυτότητα ως ομάδα».

Ποια είναι η γνώμη σου για το νέο σας γυμναστής, τον Πάολο Αρτίκο;

«Το βιογραφικό του λέει πολλά, έχει ευρύτητα γνώσεων και είναι συνέχεια πάνω από κάθε παίκτη για να τον βοηθήσει».

Με το συγκεκριμένο ρόστερ τι στόχοι μπορούν να τεθούν για την νέα σεζόν;

«Αυτή η ομάδα, όπως είναι τώρα, δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Για τον Κλάους τι έχεις να πεις;

«Αποτελεί παράδειγμα η εξέλιξή του για όλα τα νέα παιδιά που ξεκινούν από ακαδημίες».

Πώς σχολιάζεις την περσινή δήλωσή του, ότι εάν ήταν πρόεδρος θα έδιωχνε όλους τους παίκτες;

«Δεν είμαι υπέρ των βιαστικών αποφάσεων. Ο Κλάους είπε αυτό που ένιωθε και είναι δικιά του άποψη».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×