Ολυμπιακός: Το κενό του «Μίλι» και ο ξεχασμένος… Μανιάτης

Ο Πάουλο Μπέντο κάνει τα σχέδιά του για την μεσαία γραμμή, μετά την αποχώρηση του Σέρβου.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κρίσταλ Πάλας. Η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε την Τρίτη (31/1) την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να συνεχίσουν την σεζόν, χωρίς ένα από τα βασικά… γρανάζια στην «μηχανή» του Πάουλο Μπέντο στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Σέρβος άσος αποχώρησε από τον Πειραιά και έχει αφήσει ένα μεγάλο και σημαντικό κενό στο κέντρο.

Ο βασικός ρόλος που είχε ο διεθνής μέσος ήταν η σύνδεση της άμυνας με την επίθεση, καθώς ήταν αυτός που έβγαινε πρώτος να πάρει την μπάλα από τα στόπερ και από εκεί να αναζητήσει τις λύσεις, είτε στον άξονα, περνώντας την μπάλα στον Φορτούνη, που είναι ο «οργανωτής» του παιχνιδιού, είτε στα άκρα, για να ξεκινήσει η επίθεση.

Πλέον, στο Ρέντη έχει μείνει μόνο ο Αλεξί Ρομαό με τα στοιχεία του «Μίλι» και πλέον ο διεθνής Αφρικανός θα κληθεί να καλύψει το κενό του Σέρβου. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, καθώς πολλές ομάδες είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να πάρουν τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς από τον Πειραιά. Ωστόσο, δεν… έσκασε κάποιο deal και ο πρώην, πλέον, αρχηγός του Ολυμπιακού, έμεινε στο Λιμάνι και πάνω του στηρίχθηκε ο Πάουλο Μπέντο για το παιχνίδι της ομάδας.

Τώρα, ο Πορτογάλος τεχνικός είναι… αναγκασμένος να αναζητήσει κάτι διαφορετικό για τον άξονα και ο Τονγκολέζος είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει την θέση του. Άλλωστε, οι παραστάσεις που έχει από το γαλλικό πρωτάθλημα, φανερώνουν το επίπεδό του. Βέβαια, υπάρχουν και οι λύσεις των Εστεμπάν Καμπιάσο και Ανδρέα Μπουχαλάκη, ωστόσο αμφότεροι δεν είναι οι… κλασικοί «κόφτες», όπως ήταν ο Σέρβος, την στιγμή που υπάρχει σκέψη και για την προώθηση του Παναγιώτη Ρέτσο στα χαφ. Παράλληλα και ο Δημήτρης Νικολάου, που πρόσφατα «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα, έχει αγωνιστεί σ’ αυτή τη θέση με την ομάδα Κ20 του συλλόγου.

Ξέμεινε… ο Μανιάτης

Παράλληλα, στο ρόστερ του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Γιάννης Μανιάτης. Ο Έλληνας άσος δεν κατάφερε να αποχωρήσει από τον Πειραιά, παρά την πρόθεσή του να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό για να πάρει λεπτά συμμετοχής ενόψει και των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η μοναδική ομάδα που έκανε σοβαρή… κρούση στην πλευρά του παίκτη, όμως, δεν κάλυψε τις απαιτήσεις του έμπειρου άσου.

Ο διεθνής άσος μετείχε την Τρίτη (31/1) στην προπόνηση των «ερυθρόλευκων», αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δύσκολα θα βρίσκεται στα πλάνα του Πάουλο Μπέντο για τη συνέχεια. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Γιάννης Μανιάτης να μείνει στο Ρέντη μέχρι να… φύγει, καθώς υπάρχουν πρωταθλήματα στην Ευρώπη που δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος ή να μείνει ελεύθερος και να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×