Φόρεσε τα καλά της και αρέσει πολύ η ΑΕΚ!

Οι κινήσεις που άλλαξαν τη μοίρα της «Ένωσης» και γιατί δεν είναι χαμένη η χρονιά.

Γράφει ο Γιάννης Μαραζιώτης

Δεύτερη σερί εξάρα για την ΑΕΚ και φυσικά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όσο μέτριας δυναμικότητας κι αν ήταν οι δύο αντίπαλοι (Λεβαδειακός, Βέροια), όταν τους φορτώνεις με συνολικά 12 τέρματα μέσα σε λίγες μέρες και με ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερα σκορ, τότε φυσικά -και φυσιολογικά- όλο αυτό δείχνει πολλά.

Ξεκάθαρα κάτι άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Τι άλλαξε; Πιστεύω λίγο απ’ όλα: Η ψυχολογία, το σύστημα-τακτική, η ποιότητα του προπονητή, η ενίσχυση με τις μεταγραφές. Επίσης, κλειδί στις εξελίξεις ήταν και το ξέσπασμα από πλευράς Μελισσανίδη. Η ομιλία του στα αποδυτήρια με τους… Απάτσι και την ψήφο εμπιστοσύνης στους ποδοσφαιριστές, έχει παίξει το δικό της ρόλο στην αλλαγή κλίματος στα Σπάτα.

Τα στρατιωτάκια έγιναν… πολεμιστές!

Όλα αυτά λοιπόν συνθέτουν το παζλ της ευχάριστης αλλαγής. Αν όμως έπρεπε να προτάξω κάποιο, τότε θα έδινα τον πόντο στην έλευση του Χιμένεθ. Ο Μανόλο βρήκε τον τρόπο. Είχε το μαγικό ραβδάκι να δώσει κίνητρα και να εμπνεύσει. Δεν έχει σημασία πώς το κατάφερε ενώ ο Μοράις δεν μπόρεσε. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. «Εισέβαλλε» στα αποδυτήρια, ενέπνευσε, έδωσε όραμα και ενέργεια κι όλα πήραν το δρόμο τους. Το μάτι του που… γυαλίζει, ενεργοποίησε τους παίκτες. Ξύπνησε τα άγρια ένστικτά τους. Η ποδοσφαιρική του τρέλα, μετέτρεψε τα στρατιωτάκια σε πολεμιστές!

Το λένε άλλωστε και οι ίδιοι. «Έχει βοηθήσει ο προπονητής. Οι οδηγίες του είναι συγκεκριμένες και ξεκινούν από την άμυνα. Αυτό μας βοηθά να έχουμε περισσότερες τελικές. Το ταλέντο δεν αρκεί από μόνο του. Πήραμε τον σωστό δρόμο και πρέπει να προχωρήσουμε», τόνισε ο MVP Χριστοδουλόπουλος… Και υπάρχουν πολλές ανάλογες τοποθετήσεις.

Ο ανταγωνισμός

Από εκεί και πέρα, οι μεταγραφές φυσικά και βοήθησαν. Και δεν είναι μονάχα η ποιότητά τους καθ’ αυτή. Είναι και ο ανταγωνισμός που έφεραν. Αλλιώς θα παίξει ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας όταν ξέρει πως υπάρχει πλέον και ένας Αϊντάρεβιτς να διεκδικεί θέση, αλλιώς ο Πέκχχαρτ με τον Αλμέιδα, όταν βλέπουν πως ο Αραούχο πετάει φωτιές. Το ίδιο και με τον Βράνιες στα στόπερ και προφανώς και με τον Βινίσιους στους μπακ.

Γιατί δεν είναι χαμένη η χρονιά

Είναι ενθαρρυντικά τα όσα βλέπουμε από την ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες. Σίγουρα είναι αργά για το πρωτάθλημα και η χρονιά είναι κι αυτή χαμένη σχετικά με τον μεγάλο καημό του κόσμου. Αλλά υπάρχουν στόχοι και κυρίως υπάρχει διάθεση και επιθυμία από τους οπαδούς, να χειροκροτήσουν ξανά αν δούνε έστω και καθυστερημένα να δημιουργείται κάτι υγιές. Έστω με όραμα για του χρόνου πλέον.

Η χρονιά για την «Ένωση» δεν θα είναι χαμένη αν κλείσει με την κατάκτηση του κυπέλλου, το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των πλέι οφ και φυσικά με την αγωνιστική της ανάσταση-ανάκαμψη. Αν συνεχίσουν να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο οι κιτρινόμαυροι, ο κόσμος θα επανέλθει στο γήπεδο και θα χειροκροτήσει. Κι ας χάθηκε το πρωτάθλημα.

Το συμβόλαιο

Επίσης πιστεύω πως και ο Χιμένεθ θα παίξει αλλιώς το χαρτί του σε λίγους μήνες, αν πράγματι η ΑΕΚ πετύχει όλα τα παραπάνω. Πώς να αφήσεις τον προπονητή να φύγει μετά από όλα αυτά; Θα είναι έγκλημα από πλευράς διοίκησης. Το αναφέρουμε εξαιτίας των πληροφοριών που επιμένουν, ότι ο Μελισσανίδης έχει συμφωνήσει ήδη με τον Λουτσέσκου της Ξάνθης.

Ο Χιμένεθ με εξυπνάδα κάνει αυτό που πρέπει. Κοιτάζει τη δουλειά του, χτίζει κάτι υγιές και το απολαμβάνει. Αφενός δημιουργεί τη δικιά του ΑΕΚ βάζοντας τη σφραγίδα του, αφετέρου τοποθετεί τις σωστές βάσεις για να ζητήσει τον Ιούνιο από τον Μελισσανίδη το κανονικό συμβόλαιο…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×