Διαφωνία για την πρόταση Βασιλειάδη - Αποφασίζει σε έκτακτο ΔΣ η Super League

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έριξε πρόταση-σωτηρίας στο τραπέζι όμως οι περισσότερες ΠΑΕ εμφανίζονται αρνητικές για άμεση μείωση των ομάδων

Πρόταση σωτηρίας στις ΠΑΕ παρουσίασε  ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στις επαγγελματικές ομάδες που βρέθηκαν στη συνάντηση για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, πρότεινε στους συμμετέχοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εγγυημένο πενταετές τηλεοπτικό συμβόλαιο, με αυξημένες απολαβές από τις περσινές. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση του υφυπουργού ήταν βελτιωμένη κατά 10 εκατ. Ευρώ (τον πρώτο χρόνο), ενώ και για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν στην νεόδμητη super league 2 θα έχουν επίσης εγγυημένο συμβόλαιο.

Με δεδομένο ότι αρκετές ΠΑΕ βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο ζήτησαν βοήθεια του υφυπουργού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης τους πρότεινε να μειωθούν οι ομάδες σε 12 και να δημιουργηθεί 2η Super League, ενώ η τρίτη ημιεπαγγελματική κατηγορία θα είναι η σημερινή Football League.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού τους πρότεινε εγγυημένο συμβόλαιο 50 εκατ. την πρώτη χρονιά και από 55 εκατ. τις επόμενες. Οπερ σημαίνει ότι η πρόταση είναι βελτιωμένη κατά 10 εκατ. την πρώτη χρονιά, ενώ οι ομάδες που θα υποβιβάζονται θα έχουν έσοδα (σ.σ. περίπου 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο). Οσα δηλαδή έπαιρναν και φέτος από τα τηλεοπτικά. Τα 50 εκατ. ευρώ προέρχονται από τη συνεργασία της Nova με την ΕΡΤ.

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση είναι κερδοφόρα για τις ΠΑΕ, το σύνολο ήταν αντίθετο, καθώς δεν επιθυμούν οι ομάδες από τη σεζόν 2019-20 να μειωθούν σε 12.

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχουν κοινές υποχωρήσεις για να υπάρξει συμφωνία.  Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Super League και θα συζητήσει την πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×