Ολυμπιακός: Αίτημα για ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα να ορίζονται ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς των «μεγάλων» - και όχι μόνο στα ντέρμπι- της Super League όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν UEFA και FIFA με τους «Big-4» πριν μερικές ημέρες.

Στην ίδια γραμμή συντάσσεται και ο ΠΑΟΚ που από την αρχή του πρωταθλήματος επιμένει είτε να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το VAR, το οποίο με την ενημέρωση που υπάρχει θα μπει στα μέσα του δεύτερου γύρου, ή να σφυρίζουν μόνο ξένοι ρέφερι.

Το συγκεκριμένο αίτημα έχει μεταφερθεί στην ΚΕΔ με την τελευταία να απαντά πως θα τεθεί υπόψιν και θα εξεταστεί.

Θεωρείται πάντως δύσκολο να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο καθώς δεν προβλέπεται τους κανονισμούς αν και στην επιχειρηματολογία τους οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν λόγο για διαιτησίες που αλλοίωσαν αποτελέσματα. FIFA, UEFA αλλά και εκπρόσωποι της ΚΕΔ φέρονται να παραδέχθηκαν πως σε ματς «μικρού» ενδιαφέροντος έγιναν σημαντικά λάθη.

Επιπλέον ο Ολυμπιακός έθεσε θέμα Τριτσώνη και Κουκουλάκη ζητώντας να απομακρυνθούν από τη ΚΕΔ. Για τον πρώτο τονίστηκε οτι τοποθετήθηκε παρατηρητής διαιτησίας στον Δανό, Κριστόφερσεν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση του Ολυμπιακού δείχνει πως το ραντεβού δεν ήταν σε τόσο συναινετικό κλίμα. Υπήρξαν «ερυθρόλευκες» αναφορές για «εγκληματική οργάνωση» που κάνει κουμάντο πλέον και ζήτησε μεταξύ άλλων εξορθολογισμό των εξόδων της ΕΠΟ ρωτώντας τον λόγο που το κόστος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ξεπερνά 11 εκατ. ευρώ το χρόνο. Έφερε μαλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι η ΕΠΟ έχει 100 υπαλλήλους, ενώ παλιότερα ήταν 60.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×