ΠΑΣ Γιάννινα: Έτσι θα μπλοκάρει την επικύρωση της βαθμολογίας

Η κίνηση που ετοιμάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΔΣ της Super League.

Την παραμονή του εκτός γηπέδων θα διεκδικήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League, επιχειρώντας σε πρώτο χρόνο να μπλοκάρει την επικύρωση της βαθμολογίας στο ΔΣ του συνεταιρισμού την Πέμπτη (9/5).

Αυτό που θα επικαλεστεί ο Γιώργος Χριστοβασίλης στο συμβούλιο είναι ότι η προκήρυξη που υπογράφηκε στο παρά ένα της έναρξης του πρωταθλήματος προβλέπει τον υποβιβασμό του ΠΑΣ, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, οι όποιες αλλαγές για την αυξομοίωση των ομάδων θα πρέπει να αποφασιστούν ένα χρόνο πριν και όχι λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, όμως έγινε φέτος.

Αυτό προβλέπεται στο άρθρο 5, παρ. 2 α του ΚΑΠ που αναφέρει ότι «Διαρκούσης της αγωνιστικής περιόδου απαγορεύεται η τροποποίηση διατάξεων του παρόντος Κανονισμού. Οποιαδήποτε τροποποίηση κατά τη διάρκεια αυτή, ισχύει από την επόμενη περίοδο, εκτός αν πρόκειται για αυξομοίωση των ομάδων κάθε κατηγορίας οπότε ισχύει από την μεθεπόμενη».

Στο άρθρο 7 παρ. 1 υπάρχει η εξής αναφορά: «Η προκήρυξη οποιουδήποτε πρωταθλήματος, πρέπει να καθορίζει τους κανόνες και τους όρους διεξαγωγής του. Ειδικότερα θα πρέπει να αναφέρονται σ΄ αυτή, ο αριθμός ομάδων για την αγωνιστική περίοδο που αφορά η προκήρυξη, υποχρεωτικά δε και για την επόμενη αυτής…».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×