Απορρίφθηκε το αίτημα του Ολυμπιακού για την αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Το αίτημα που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα, απορρίφθηκε από τη Super League στο ΔΣ που διεξήχθη την Τρίτη (25/02).

Ένα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, μετά τις καταγγελίες του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, παίχτηκε στο ΔΣ της Super League την Τρίτη (25/02). Ο «δικέφαλος του Βορρά» και οι ακρίτες είχαν απευθυνθεί στα πολιτικά δικαστήρια για το θέμα αυτό, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ σε βάρος τους, με τον Ολυμπιακό να κάνει καταγγελία για αυτή την κίνηση και να ζητά την αποβολή των δυο από το πρωτάθλημα της Super League 1.

Μαζί με τους «ερυθρόλευκους» το αίτημα είχαν καταθέσει επίσης οι ΠΑΕ ΑΕΛ και Πανιώνιος, ωστόσο, στην ψηφοφορία της Super League αυτό απορρίφθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ψηφοφορία που έγινε έπαιξε καθοριστικό ρόλο η θέση του Παναθηναϊκού που ήταν υπέρ της απόρριψης και της μη αποβολής των ομάδων.

Οι «πράσινοι», όπως και οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός, ψήφισαν να μην αποβληθούν οι δυο ομάδες με αποτέλεσμα να υπερισχύσουν 5-4 οι συγκεκριμένες απόψεις.

Οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ πρότειναν να πάει η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης απείχε και η Λαμία απουσίασε.

Την ίδια ώρα, η ΕΠΟ ψήφισε λευκό και έτσι το αποτέλεσμα έφερε επί της ουσίας μια ήττα για το «μπλοκ» του Ολυμπιακού στη συνεδρίαση. Οι Πειραιώτες, όπως και οι Άρης, Πανιώνιος και Λάρισα, είχαν ψηφίσει υπέρ της αποβολής του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×