ΑΕΚ: Η παρουσίαση της «Αγια-Σοφιάς» από τον ESSMA

Ο διεθνής φορέας γηπέδων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ΑΕΚ και το νέο της γήπεδο.

Πριν από λίγο καιρό, η ΑΕΚ έγινε μέλος του ESSMA, ενός διεθνούς φορέα για τη βιομηχανία των γηπέδων. Μέσω του φορέα, η Ένωση έχει πρόσβαση σε καινοτόμες ιδέες στην κατασκευή γηπέδων. Ο ESSMA έκανε ένα αφιέρωμα στους «κιτρινόμαυρους» και το νέο τους γήπεδο που ετοιμάζεται.

«Η ΑΕΚ, που χτίζει ένα νέο γήπεδο 32.000 θέσεων, θα επωφεληθεί από τις εκθέσεις αναφοράς του φορέα και θα αποκτήσουν πρόσβαση ευκολότερη πρόσβαση σε αντιπροσώπους συγκρίσιμων διεθνών έργων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για την ΑΕΚ και την «Αγια-Σοφιά», σημειώνεται: «Η ΑΕΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και κουβαλάει μεγάλη ιστορία. Η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1924 από Έλληνες πρόσφυγες, θέλοντας να κρατήσει ζωντανές τις αξίες και τις αναμνήσεις της πατρίδας. Η κατασκευή της νέας «Αγιά-Σοφιάς» αποτελεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ της ομάδας μέχρι τώρα.

Η κατασκευή ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 και είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το 2021. Το γήπεδο έχει ως πρότυπο την «Αγια-Σοφιά» στην Κωνσταντινούπολη, μιας και οι ρίζες της ΑΕΚ είναι από εκεί. Η επιβλητική είσοδος και τέσσερις πύργοι στις γωνίες είναι τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία, που αντανακλούν την αρχαία αρχιτεκτονική. Αν και το σχέδιο αποπνέει αρχαία σχέδια, η νέα τεχνολογία θα είναι ουσιαστική στο νέο, μοντέρνο γήπεδο».

Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται δηλώσεις της Αγγελικής Αρκάδη η οποία αναφέρει: «Η ESSMA είναι ο ισχυρότερος εταίρος που υποστηρίζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία σταδίων για την εξέλιξή τους. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με αρκετές κορυφαίες εταιρείες και να συζητήσουμε τομείς που σχετίζονται με τη φιλοξενία και την εμπειρία των οπαδών, την ασφάλεια και τη λειτουργία, τη λειτουργία εισιτηρίων και τις πρακτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Επιπλέον, ανυπομονούμε να ζητήσουμε τη γνώμη άλλων μελών της ESSMA, που είναι βασικοί παίκτες και συμμετέχουν σε διάφορες έρευνες και διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να ενημερωθούν από ειδικούς για όλες τις νέες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές στον κλάδο».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×