ΠΑΟΚ: Οι… προπονητές του Όλαφ Ρέμπε (photos)

Στον ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να ανοίξει θέμα Φερέιρα και τον επόμενο προπονητή θα κληθεί να τον υπογράψει ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Όλαφ Ρέμπε.

Από το μεσημέρι της Τρίτης (09/06), ο ΠΑΟΚ έχει νέο αθλητικό διευθυντή. Ο 42χρονος Όλαφ Ρέμπε είναι αυτός που θα αναλάβει να «τρέξει» της υποθέσεις του «δικεφάλου του Βορρά» ενόψει και της νέας σεζόν. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η πρώτη μεγάλη δουλειά που θα κληθεί να φέρει εις πέρας ο Γερμανός να είναι η εύρεση του νέου προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Είναι δεδομένο πως υπάρχει θέμα με τον Αμπέλ Φερέιρα, λόγω και της εικόνας που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ πέρα από την απώλεια του τίτλου με αρκετά μεγάλη διαφορά μόλις μια χρονιά μετά την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος, συνεπώς το καλοκαίρι θα είναι «καυτό» και στο θέμα προπονητής για τους Θεσσαλονικείς.

Ο Όλαφ Ρέμπε, παρότι νεαρός σε ηλικία και έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε μια ομάδα (Βόλφσμπουργκ), έχει ανοίξει τους ορίζοντές του και έχει κάνει συνεργασίες με αρκετούς προπονητές. Ονόματα που προέρχονται κυρίως από την κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, την Bundesliga και που σίγουρα γνωρίζει αρκετά καλά ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Αν και το φόρτε του είναι οι μεταγραφικές συμφωνίες, είτε για την πώληση είτε για την απόκτηση παικτών, αν ο Ρέμπε κληθεί να βρει τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ πιθανότατα να κάνει την αρχή από λύσεις που ήδη… γνωρίζει. Διαβάστε λεπτομέρειες στο photostory που ακολουθεί…

Ο Όλαφ Ρέμπε θα κληθεί να βρει προπονητή για τον ΠΑΟΚ και ανατρέξαμε σε όσους έχουν συνεργαστεί μαζί του.
Ο πρώτος προπονητής που συνεργάστηκε ήταν ο Ντίτερ Χέκινγκ, τον οποίο βρήκε στον πάγκο της Βόλφσμπουργκ όταν έγινε αθλητικός διευθυντής. Ο Χέκινγκ έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2016 ενώ σήμερα προπονεί το Αμβούργο στη Β' κατηγορία της Γερμανίας.
Ο Ρέμπε τότε στράφηκε στη λύση ενός παλιού γνώριμου του κλαμπ. Ο Βαλεριέν Ισμαέλ ανέλαβε προπονητής της ομάδας, όπως ήταν και στο παρελθόν, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017. Μάλιστα ο Ισμαέλ πέρασε και για... έναν αγώνα από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο παρελθόν. Σήμερα ο Γάλλος προπονεί τη ΛΑΣΚ στην Αυστρία.
Η πρώτη καινοτομία του Ρέμπε, ήταν η υπογραφή του Άντριες Γιόνκερ τον Φεβρουάριο του 2017 ως πρώτου προπονητή της Βόλφσμπουργκ. Ο Ολλανδός ήταν προπονητής Ακαδημιών στην Άρσεναλ και πήρε την ευκαιρία στους Γερμανούς. Έμεινε για 19 ματς ως τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Σήμερα είναι προπονητής στην Τέλσταρ στην πατρίδα του και πιθανόν να γίνει τεχνικός διευθυντής της.
Ο Ελβετός Μάρτιν Σμιντ ήταν η επόμενη επιλογή Ρέμπε, που έμεινε ως τον Φεβρουάριο του 2018 για 22 ματς στην ομάδα. Σήμερα ο Σμιντ είναι χωρίς ομάδα, έχοντας περάσει ακόμα από τον πάγκο των Μάιντς και Άουγκσμπουργκ.
Η πιο γνωστή επιλογή του Ρέμπε στη Βόλφσμπουργκ, ήταν ο Μπρούνο Λαμπαντία. Ο Γερμανός προπονητής με θητεία σε Ντάρμσταντ, Γκρόιτερ Φιρτ, Λεβερκούζεν, Αμβούργο και Στουτγάρδη ανέλαβε τη Βόλφσμπουργκ τον Φεβρουάριο του 2018 και έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Πρόσφατα ανέλαβε τις τύχες της Χέρτα και την οδηγεί σε σπουδαία αποτελέσματα στα πρώτα πέντε ματς στον πάγκο της. Περίπτωση που δύσκολα μπορεί να... ψηθεί για την Ελλάδα όπως και να έχει.
Ο Αμερικανοαναθρεμένος Γερμανός τεχνικός αποχώρησε τον Γενάρη του 2019 και από το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κάθεται στον πάγκο της Σάλκε. Ο Ρέμπε αποχώρησε πριν την πρόσληψη του επόμενου τεχνικού της αγγλικής ομάδας.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×