Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Κίνητρα να δουν τα μάτια σας! (Photos)

Ντέρμπι αιωνίων χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως και πάλι δε γίνεται να μη… σπάνε καρδιές! Το «πράσινο» κόντρα στο «κόκκινο» πάντα βρίσκουν λόγους για αντιπαράθεση (αγωνιστική) και το Onsports.gr τους παρουσιάζει!

Αν μπορούσε κάποιος να δώσει ένα χαρακτηρισμό για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που έρχεται, θα έλεγε το εξής: Ανούσιο! Όπως και να το δεις, το ενδιαφέρον είναι μειωμένο, ο κόσμος δεν έχει κάτι για να αγωνιά, οι στόχοι αμφότερων των ομάδων έχουν κριθεί (για τον Παναθηναϊκό δεν υπήρχαν καν στα πλέι οφ) αναφορικά με το Πρωτάθλημα.

Έτσι, μένει το γόητρο. Οι φιλοξενούμενοι του συγκεκριμένου ντέρμπι δείχνουν να είναι στα καλύτερά τους, ψυχολογικά και αγωνιστικά. Απ’ την άλλη το «τριφύλλι» με… πληγωμένο γόητρο και εγωισμό ταυτόχρονα, θα προσπαθήσει να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα δώσει ανάσα στους «πράσινους».

Παρ’ όλα αυτά, παρά την ανούσια φύση του συγκεκριμένου αγώνα, κίνητρα υπάρχουν. Και δεν είναι λίγα. Πέρα απ’ το αυτονόητο πως είναι ντέρμπι αιωνίων κτλ. Οι «μονομάχοι» έχουν να κυνηγήσουν πράγματα. Στοιχεία που θα δώσουν δεδομένα την απαραίτητη ένταση, το πάθος, την ψυχοσύνθεση του ντέρμπι για να το πούμε απλά! Το Onsports.gr σας παραθέτει τα κίνητρα…

1.Ο Παναθηναϊκός θέλει να «σπάσει» το αήττητο του Ολυμπιακού. Τεράστιο δέλεαρ για τους «πράσινους» να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα τους νικήσει στο φετινό Πρωτάθλημα. Και ουσιαστικά θα τους στερήσει το να πανηγυρίσουν αήττητο τον τίτλο που ήδη έχουν κατακτήσει.

2.Ο Ολυμπιακός ξέρει πως αν «περάσει» κι απ’ το ΟΑΚΑ, τότε θα φαντάζει απίθανο να μην πάρει αήττητος τον τίτλο. Βλέπετε στα τέσσερα τελευταία ματς έχει εντός τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ενώ εκτός πάει στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη και στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Το πιο σημαντικό… ανάχωμα πριν το αήττητο, είναι στο ΟΑΚΑ.

3.Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Κι απ’ τη στιγμή που η θητεία του αυτή τερματίζεται στο τέλος της σεζόν, είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχει. Πιο κοντά από ποτέ έφτασε στο Φάληρο στο περσινό ντέρμπι, όταν και ισοφαρίστηκε η ομάδα του στις καθυστερήσεις. Όπως και να έχει, για τον Έλληνα τεχνικό είναι σημαντικό να τελειώσει με αυτό τον τρόπο την προπονητική του θητεία στους «πράσινους».

4.Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και τη ρεβάνς του Europa League με τη Γουλβς. Αυτές θα είναι οι… τελευταίες γεύσεις τους απ’ τη σεζόν. Για να πάνε εκεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, πρέπει να διατηρήσουν τη συσπείρωση και τον ενθουσιασμό που δεδομένα υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει… τριγμούς και θα μειώσει κάπως την αυτοπεποίθηση. Διότι αποτελέσματα σε τέτοιες αναμετρήσεις, πάντα επηρεάζουν λίγο περισσότερο!

5.Ήταν πλήγμα για το γόητρο και την ψυχολογία αυτής της ομάδας του Παναθηναϊκού, η ευκολία με την οποία ήρθε το προ ημερών 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για να «σβήσει» η συγκεκριμένη αναμέτρηση, πρέπει να έρθει αποτέλεσμα κόντρα στον αιώνιο, που θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει…

6.Οι συσχετισμοί στο ποδόσφαιρο είναι συγκεκριμένοι. Υπάρχει πόλωση ειδικά αυτή την εποχή. Ο Ολυμπιακός είναι η μία πλευρά του… συγκεκριμένου έργου. Δε θα είναι καλό γι’ αυτόν λοιπόν, εν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας να τεθεί σε αμφισβήτηση η αγωνιστική του κατάσταση (αφού θέμα στόχου δεν τίθεται έχει κριθεί αναφορικά με το Πρωτάθλημα). Έχει το κίνητρο λοιπόν… να μην τον βρουν οι άλλοι «μπόσικο» για να το πούμε απλά!

7.Τα ματς που ακολουθούν για τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι με ΠΑΟΚ-Άρη εκτός και ΑΕΚ-ΟΦΗ εντός. Είναι σαφές πως το ντέρμπι με τον αιώνιο δε συγκρίνεται με καμία άλλη αναμέτρηση. Έτσι, ακόμη κι αν είναι η 6η απ’ τις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ, αυτό το ντέρμπι είναι η «τελευταία γεύση». Όχι απλά της σεζόν, αλλά της ομάδας που δύο χρόνια τώρα προσπαθούσε να επαναφέρει το «τριφύλλι» σε κάποιο επίπεδο κοντά στα νορμάλ στάνταρ του συλλόγου. The last dance με λίγα λόγια…

8.Τι επίτευγμα του Ολυμπιακού θα είναι πραγματικά τεράστιο, επειδή αν δεν ηττηθεί στο ΟΑΚΑ όχι απλά θα είναι κοντά στην κατάκτηση του αήττητου Πρωταθλήματος, αλλά θα το έχει κάνει με συνθήκες που δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν. Δηλαδή από τέσσερα ντέρμπι με τον κάθε μεγάλο αντίπαλο (Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) διότι υπάρχουν στη μέση και τα πλέι οφ! Συνθήκη που κανείς αήττητος Πρωταθλητής στο παρελθόν δεν είχε να αντιμετωπίσει.

9.Με τη φυγή των ποδοσφαιριστών που ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαιά τους, στον Παναθηναϊκό σχεδόν όσοι έμειναν θα είναι και την επόμενη σεζόν. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για όλους αυτούς, απ’ το να δείξουν στο νέο τους προπονητή και στον κόσμο πως μπορούν και αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα. Καλύτερη απόδειξη από μια νίκη κόντρα στον φετινό Ολυμπιακό, δε θα μπορέσει να υπάρξει!

10.Οι «ερυθρόλευκοι» ειδικά μετά τη διακοπή λόγω κορονοϊού, δίνουν την εντύπωση πως είναι… άτρωτοι! Έχουν πείσει τους αντιπάλους τους θα έλεγε κανείς, πως δεν μπορούν να τους νικήσουν! Η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο είναι το παν, οπότε παίζει σπουδαίο ρόλο αυτό. Σαφώς λοιπόν το τελευταίο που θέλουν οι Πειραιώτες είναι να δουν τον αιώνιο αντίπαλό τους να κάνει… φροντιστήριο σε όλους τους υπόλοιπους πως ο Ολυμπιακός είναι «γήινος».

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Κίνητρα να δουν τα μάτια σας! (Photos)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Κίνητρα να δουν τα μάτια σας! (Photos)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Κίνητρα να δουν τα μάτια σας! (Photos)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Κίνητρα να δουν τα μάτια σας! (Photos)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Κίνητρα να δουν τα μάτια σας! (Photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×