Παναθηναϊκός: Ξαβιέ ο εκλεκτός! (video & photos)

Ο 28χρονος Πορτογάλος εξτρέμ που μένει ελεύθερος απ’ την Τοντέλα είναι στην κορυφή της «πράσινης» λίστας και η περίπτωση που προχωρά ο Τσάβι Ρόκα!

Η θέση του εξτρέμ είναι βασική προτεραιότητα του Παναθηναϊκού για ενίσχυση όπως εδώ και καιρό σας έχει ενημερώσει το Onsports.gr. Όπως φαίνεται λοιπόν, ο εκλεκτός των «πράσινων» για την ενίσχυσή τους κυρίως στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, είναι ο Αντόνιο Ξαβιέ!

Ο 28χρονος αριστεροπόδαρος άσος αγωνίζεται στην Τοντέλα την τελευταία διετία και έχει «γεμάτες» σεζόν. Είναι Πορτογάλος με ευχέρεια στο ένας με έναν, στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία. Παράλληλα έχει εξαιρετικά χτυπήματα στις στατικές φάσεις. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στην Πορτογαλία και ο Τσάβι Ρόκα τον έχει ξεχωρίσει. Μάλιστα όπως μετέδωσε ο sport fm, είναι στην κορυφή της λίστας αυτή τη στιγμή.

Ο Ξαβιέ ήταν μαζί με τον Λίκα οι παίκτες που είχε ξεχωρίσει ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού», αλλά τελικά προκρίνεται κατά πάσα πιθανότητα η περίπτωση του 28χρονου ποδοσφαιριστή που μένει ελεύθερος απ’ την Τοντέλα. Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση, με δεδομένο αυτή τη στιγμή πως ο Ξαβιέ φαίνεται να είναι ο… εκλεκτός για το αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

«Γεμάτες» σεζόν, σερί στα… σαλόνια και η «μάχη»!

Πριν λίγες μέρες (6 Ιουλίου) ο Αντόνιο Μανουέλ Περέιρα Ξαβιέ όπως είναι το πλήρες όνομά του, έκλεισε τα 28 του χρόνια. Ο Πορτογάλος άσος την προηγούμενη τριετία μέτρησε περισσότερες από 30 συμμετοχές κάθε αγωνιστική περίοδο, γεγονός που δείχνει πως έχει «γεμάτο» βιογραφικό. Κορυφαία του επίδοση ήταν την περασμένη σεζόν όταν και αγωνίστηκε σε 38 ματς, είχε 7 γκολ και 10 ασίστ (το ρεκόρ του στις ασίστ είναι 11 την περίοδο 2017-18)! Φέτος έχει παίξει σε 26 ματς με τα χρώματα της Τοντέλα, έχει σκοράρει 1 φορά ενώ έχει και 2 ασίστ.

Σε λίγες μέρες μένει ελεύθερος απ’ τον Πορτογαλικό σύλλογο και θέλει να συνεχίσει την καριέρα του εκτός της πατρίδας του για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα πορεία του! Ουσιαστικά μένουν δύο ματς με την Τοντέλα (κόντρα σε Μπράγκα και Μορεϊρένσε) τα οποία όμως είναι… φωτιά! Βλέπετε αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ξαβιέ είναι στην προτελευταία θέση και υποβιβάζεται. Έχοντας όμως ίδιους βαθμούς (30) με Πορτιμονένσε και Βιτόρια Σετούμπαλ, ενώ 32 έχει η Μπελενένσες. Με λίγα λόγια πριν ολοκληρωθεί η πορεία του στην Τοντέλα, ο 28χρονος θα ήθελε να τη σώσει και να την κρατήσει την πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας! Στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Ζιλ Βιθέντε ήταν εκτός, λόγω τιμωρίας για συμπλήρωση κιτρίνων καρτών.

Η βασική του θέση και εκεί που αποδίδει καλύτερα, είναι στα αριστερά. Με εξαιρετική ντρίπλα και ταχύτητα, έχει ικανότητα στο ένας με έναν, ενώ διαθέτει και εξαιρετική αίσθηση του χώρου. Επίσης, στην Πορτογαλία μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις αποφάσεις του στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια. Στο… φόρτε του είναι και οι στημένες φάσεις, καθώς αυτός αναλαμβάνει τις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ στην ομάδα του. Πέρα από τη θέση του αριστερού χαφ-εξτρέμ, αγωνίζεται και πίσω απ’ τον επιθετικό ή ως δεύτερος κυνηγός. Επίσης, αν χρειαστεί παίζει και δεξιά.

Από το 2014-15 μέχρι και τώρα, αγωνίζεται σερί στην μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας. Τρεις περιόδους με την Μαρίτιμο, μία με την Πάσος Φερέιρα και δύο με την Τοντέλα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής της Βιτόρια Γκιμαράες, την ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε (Γκιμαράες). Το 2011 πήγε στην Τουρινένσε κάνοντας τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ουσιαστικά. Από εκεί μεταπήδησε στην Β ομάδα της Μπράγκα. Παραχωρήθηκε δανεικός στη Φεϊρένσε και στη Λεϊσόες, πριν μείνει ελεύθερος το 2014. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς αποκτήθηκε απ’ την Μαρίτιμο. Για το πρώτο μισό της σεζόν 2014-15 έπαιξε στην Β ομάδα, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Έτσι τον Δεκέμβριο του 2014 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και άρχισε να αποκτά σημαντικό ρόλο. Το 2017 πήγε στην Πάσος Φερέιρα, ενώ το 2018 πήρε μεταγραφή για την Τοντέλα με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Αυτό που λήγει μετά το πέρας δύο ακόμη αγωνιστικών που απέμειναν για να τελειώσει η Liga Nos της Πορτογαλίας.

 

Παναθηναϊκός: Ξαβιέ ο εκλεκτός! (video & photos)
Παναθηναϊκός: Ξαβιέ ο εκλεκτός! (video & photos)
Παναθηναϊκός: Ξαβιέ ο εκλεκτός! (video & photos)
Παναθηναϊκός: Ξαβιέ ο εκλεκτός! (video & photos)
Παναθηναϊκός: Ξαβιέ ο εκλεκτός! (video & photos)
Παναθηναϊκός: Ξαβιέ ο εκλεκτός! (video & photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×