Απορρίφθηκε η ένσταση της ΑΕΚ

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή απέρριψε την ένσταση της ΑΕΚ για το κύρος του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ, λόγω της παρουσίας του τιμωρημένου Αχιλλέα Μπέου στα αποδυτήρια όπως υποστήριξε η Ένωση.

Τον… ασκό του Αιόλου ανοίγει η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με την απόρριψη της ένστασης της ΑΕΚ. Τα αποδυτήρια σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν θεωρούνται αγωνιστικός χώρος!

Μπορεί ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου να ήταν τιμωρημένος με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, πλην όμως η Πειθαρχική επιτροπή μελετώντας τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κανονισμό της ΕΠΟ δεν εκλαμβάνει τα αποδυτήρια ως αγωνιστικό χώρο.

Έτσι, ως αγωνιστικός χώρος λογίζεται εκτός από τον... χλοοτάπητα και η έκταση που βρίσκεται γύρω από αυτόν, όπου υπάρχουν οι πάγκοι και οι αξιωματούχοι των ομάδων και του παιχνιδιού, αλλά και οι διάδρομοι (φυσούνα) που οδηγούν στα αποδυτήρια. Ούτε λόγος, δηλαδή, για τα αποδυτήρια.

Οσο για την παρουσία του Αχ. Μπέου στον αγωνιστικό χώρο, πριν την έναρξη του παιχνιδιού, όπου συνομίλησε με παίκτες της ΑΕΚ… «δεν συνιστά παράβαση δεδομένου του χρόνου κατά τον οποίο συνέβη αυτό». Δηλαδή δεν μπορεί να εκτιμηθεί πως αποτελεί παρουσία την ώρα του αγώνα, αφού έγινε σχεδόν δύο ώρες πριν ξεκινήσει το ματς.

Η ανακοίνωση της Πειθαρχικής έχει ως εξής:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Α.Μπέο : "Με βάση την από 24-5-2011 ένσταση κατά του κύρους του  αγώνα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΕ ΑΕΚ που τελέσθηκε στις 22-5-2011, καλείσθε την Πέμπτη 26-5-2011 και ώρα 13.00. κατά την εκδίκασή της προκειμένου να απολογηθείτε": «Απορρίπτει την κρινόμενη ένσταση.»

Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×